Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 18. 15:36

Erősebb processzort és jobb grafikus chipet kapott a MacBook

Az Apple csendben frissítette legolcsóbb noteszgépét. Mostantól a MacBookban is GeForce 320M grafikus mag dolgozik, az akkumulátoros üzemidő pedig 10 órára nőtt.

Alig pár hete jelentek meg az Apple kínálatában a Core i5 és Core i7 processzorra épülő MacBook Pro noteszgépek és senki sem értette, a MacBook miért nem frissült. Most pótolta a lemaradást a vállalat és bemutatta legolcsóbb noteszgépének frissített változatát.

A MacBook a vállalat legkeresettebb noteszgépe, a modellfrissítésnél pedig különösen vigyázott az Apple, hogy a MacBook és a MacBook Pro között elég nagy legyen  a különbség és az olcsóbb modell véletlenül se szívjon el vevőket a drágább változattól. A MacBook továbbra is fehér polikarbonát házban lakik, amelyet a MacBook Pro alumínium burkolatához hasonlóan egyetlen darabból alakítanak ki.

\"\"

A MacBook Prókba a tavaszi frissítéssel az Intel legújabb Core i5 és Core 7 chipjei költöztek, a MacBook vásárlóinak továbbra is meg kell elégednie 2,4 GHz-es Core 2 Duóval, amely mellé 2 gigabájt memória és 250 gigabájtos merevlemez szegődik társul, az optikai meghajtó pedig a CD-k és DVD-k írására egyaránt képes 8x SuperDrive. Az iSight kamera, a 802.11n szabványú Wi-Fi és a Bluetooth az alapfelszereltség része.

A 2009 októberében bemutatott MacBookban még NVIDIA GeForce 9400M grafikus vezérlő volt, az új változatba GeForce 320M került, amely a rendszermemóriából legfeljebb 256 megabájtot tud leválasztani magának. Az új MacBook már nem 7, hanem 10 órán át bírja egy feltöltéssel. Ennek oka, hogy a házba a korábbinál nagyobb kapacitású, 60 helyett 63,5 wattórás lítium-polimer akkumulátor került, valamint kevesebbet fogyaszt a grafikus vezérlő.

A gép ára nem változott, az Egyesült Államokban továbbra is 999 dolláért kapható, Magyarországon azonban a forint gyengülése miatt a korábbinál magasabb, 277 ezer forintos végfelhasználói áron vásárolható meg 1-2 héten belül, olvasható az XMS.hu oldalán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról