Szerző: Bodnár Ádám

2012. május 14. 14:24

Még lát fantáziát a netbookokban az Acer

Az Aspire One netbookjai révén a PC-piac élvonalába emelkedő Acer még lát fantáziát a kategóriában annak ellenére, hogy az ilyen gépek eladásai jó ideje meredeken csökkennek.

Új netbookkal jelentkezett az Acer: az Aspire One 725 elődjéhez, a tavaly nyáron rajtolt 722-höz hasonlóan már-már a kategória határait feszegeti: 11,6 hüvelykes, LED háttérvilgítású, 1366x768 pixeles kijelzőjével akár a subnotebookok közé is besorolhatnánk, de az Acer konzekvensen netbooknak nevezi, valószínűleg a processzor miatt.

A gép lelke egy kétmagos, 1 GHz-es AMD C60 ("Ontario") lapka, amelynek órajele "turbó módban" akár 1,33 GHz-ig is emelkedhet - ez az egyik eltérés a C50-hez képest, amelyben nincs turbó mód. A másik az integrált Radeon HD 6290 grafikus mag, amely a C50-ben levő Radeon HD 6250-nél lényegesen magasabb frekvencián dolgozik, 277 MHz helyett 400-on. Az Acer állítása szerint ez a párosítás "képes bármilyen feladatot egy szempillantás alatt elvégezni könnyedén".

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A rendszermemória 4 gigabájtos, a háttértár pedig modelltől függően 350 vagy 500 gigabájtos merevlemez. A csatlakozók száma is inkább a subnotebookokat, nem pedig a netbookokat idézi, a gépet HDMI-kimenettel, VGA- és gigabites Ethernet-csatlakozóval is ellátták, emellett van rajta 3 USB-port, illetve multiformátumú memóriakártya-olvasó is. Az alapfelszereltség része a webkamera, a 802.11n szabványú Wi-Fi, de egyes modellekbe vezeték nélküli modemet is szerel az Acer, amellyel megfelelő hálózatokon 7,2 Mbps sebességű letöltés és 5,7 Mbps feltöltés érhető el.

A gyár állítása szerint az Aspire One 725 négycellás akkumulátorral 1,2 kilogrammot nyom. Két színben lehet megvásárolni, semleges feketében és csajos világoskékben, a belépőmodell bolti ára 2 gigabájt memóriával, 320 gigabájtos merevlemezzel és Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel bruttó 120 ezer forint lesz.

a címlapról