Szerző: bzd

2000. augusztus 15. 22:34

ASUS A7V: Szépséghibák

Az ASUS A7V jelenleg a legjobb SocketA alaplap, amit hazánkban meg lehet vásárolni. A minőséget meg kell fizetni szokták mondani, nos azért a 44-49000 Forintos nettó ár ellenére is vannak bosszantó hibái. A legdurvább az ATA 100 vezérlővel van, pontosabban a készség meghajtóprogramjának a hiányával. Arról ugyan nincs információm, hogy mindegyik A7V-nél így van-e, de az enyémhez (és még rajtam kívül jópár embernek) egy "K7V Series Motherboard" feliratú CD érkezett. Furcsállom a dolgot, mert az alaplap kézikönyvében vannak képek az A7V driver CD-jének kezelőfelületéről, tehát van az A7V-nek saját CD-je. A CD-k kavarodásának csak az a lényeges hatása van ránk nézve, hogy nincs rajta a Promise ATA 100 vezérlőhöz meghajtóprogram. Tegnap utánajártam a dolognak és az ASUS A7V oldaláról eljutottam a Promise-hoz, ahol megtaláltam a vezérlőhöz való BIOS-t és meghajtóprogit. A Promise ATA 100 vezérlőről egyébként azt kell tudni, hogy gyorsabb a VIA KT133 IDE vezérlőjénél ugyanazzal az ATA66-os vinyóval tesztelve. (Ezt egyébként a HighPoint 370 chipről nem lehet elmondani)
A egy másik idegesítő dolog is, ami miatt gondolom már sok újdonsült A7V tulaj őszült és kopaszodott meg. Ugyanis az a helyzet, hogy az alaplap vagy "jumperless" módban van, vagy nincs. Vegyes állapot nincsen. Ha a szorzót szeretnénk állítani, akkor a feszültséget és az FSB-t is az alaplapról kell beállítani, mert ellenkező esetben az alaplap nem fog elindulni, ha azokat "jumperless" álláson hagyjuk. Reméljük ezt majd egyújabb BIOS megoldja.
Itt kell megjegyeznem, hogy az én A7V-m (tuningbajnok processzor hiányában) egyelőre a polcon porosodik, így jelenleg csak annyi tapasztalatom van vele, hogy jó nehéz...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról