:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 7. 09:40

Laufer Tamás lett az IVSZ elnöke

Tegnap megtartott rendes éves közgyűlésén az Informatikai Vállalkozások Szövetsége Laufer Tamást választotta elnökké, akit a résztvevő tagvállalatok meggyőző többséggel támogattak.

Az elnöki tisztet 2008 óta betöltő Keresztesi János nem indult újra az IVSZ elnökválasztásán, de megpályázta az újonnan létrejött informatikai tagozat alelnöki posztját, melyre a közgyűlés meg is választotta. Mind a leköszönő, mind az új elnök egyetértett abban, hogy a következetesség és a folytonosság hozhat sikereket az infokommunikációs szektor számára és tovább kell vinni az elmúlt évek jelentős, az egész iparág számára meghatározó kezdeményezéseit, mint például az IKT szektor iparpolitikai akciótervét vagy a TITAN programot. A közgyűlés meghívott előadója, Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz informatikai munkacsoportjának vezetője mindezek megvalósításához partnerséget ajánlott fel a kormányzat részéről.

Az IVSZ új elnöke programbeszédében elmondta, minden eddiginél nagyobb nyitottság mutatkozik az informatikai megoldások befogadására és alkalmazására a társadalom, a gazdaság és a kormányzat részéről is. A lehetőségek mellett azonban változásokra is szükség van, és ezek megvalósításához az új kormánynak megvan a felhatalmazása. Az új elnök kiemelt feladatként fogalmazta meg az iparági lobbi erősítését a kutatás-fejlesztés, a kockázatitőke-bevonás és informatikai képzések területén.

Laufer Tamás 5 éve tölti be az IVSZ nagyvállalati alelnöki pozícióját, aktív részt vállalt a szövetség munkájában. A szakember villamosmérnöki és MBA végzettséggel rendelkezik, pályáját a Videoton Fejlesztési Intézetnél kezdte szoftverfejlesztőként, majd a Bullnáll dolgozott. 1995-től az Andersen Consulting tanácsadó cég igazgatója, majd 1996-tól az Oracle Magyarország konzultációs üzletágának igazgatója, később ügyvezető igazgatója. 2002-től fél évig a Magyar Posta igazgatója, a vezérigazgató főtanácsadója, ezt követően a SZÜV, majd az Albacomp vezérigazgatójaként dolgozott.

Az IVSZ közgyűlésen résztvevő tagvállalatok megszavazták azt a szervezeti módosítást is, amely alapján a vállalatméret szerinti tagozatok (mikro-, kis- és nagyvállalatok illetve multinacionális vállalkozások) mellett informatikai, telekommunikációs és elektronikai tagozatok is létrejönnek az IVSZ-ben. A közgyűlés döntése alapján az Etikai és Fegyelmi Bizottság új tagjai Dr. Vinnai János és Dr. Kürti Sándor lettek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.