Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 6. 10:31

Aluházba költöznek a HP lakossági noteszei is

Teljesen megújította noteszgépeit a HP, a lakossági és a vállalati vonalon egyaránt érkeztek újdonságok. Némelyiküket a Szex és New York 2-ben is látni lehet majd.

Teljes noteszgépkínálatát megújította a HP, frissültek a lakossági Pavilionok, két új tagot kapott az Envy család, új netbookokkal is előállt a cég, a vállalati felhasználóknak szánt ProBook-vonal pedig rengeteg AMD-alapú modellel egészült ki.

Újdonságok lakossági vonalon

A HP 2008-ban, valószínűleg a MacBook Air sikerének hatására dobta piacra az első Envy laptopját, amely 13 hüvelykes kijelzővel rendelkezett, ezt később egy 15 hüvelykes változat követte. Most termékvonal két új taggal bővült, az Envy 14 és Envy 17 a típusjelzésnek megfelelő méretű kijelzőt kaptak. A gépek közös jellemzője az Intel Core i5 vagy i7 processzor, Mobility Radeon HD 5830 grafikus vezérlő, tálca nélküli optikai meghajtó, valamint a beépített webkamera. A gépek mini DisplayPort csatlakozóval rendelkeznek, csakúgy mint az Apple noteszei, amelyekre alumíniumból készült házuk is hasonlít. Az Envy 14 induló ára az Egyesült Államokban 999 dollár, az Envy 17-ért legkevesebb 1399 dollárt kérnek.

\"\"

Jelentős átalakuláson esett át az otthoni felhasználásra szánt Pavilion család is, amelynek tagjai mostantól szintén szálcsiszolt alumíniumból készült házban laknak. A 14 hüvelykes dm4, a 14,5 hüvelykes dv5, a 15,6 hüvelykes dv6 és a legnagyobb, 17 hüvelykes dv7 az Intel 32 nanométeres Core i3, Core i7 vagy akár i7 processzorait kapják, a grafikáról a dv6 és dv7 esetében ATI Mobility Radeon gondoskodik, a dv4-ben integrált vezérlő lesz. A dv5, dv6 és dv7 modellek akár AMD processzoros változatban is elérhetők, ami lehet Phenom II vagy Turion II egyaránt, ezekhez az AMD adja a platformot és a grafikus vezérlőt is. A gépek opcionális Altec Lansing hangszórókkal is kaphatók, a dv6 pedig érintőképernyővel is rendelhető akár. A dm4 induló ára 729 dollár, a dv5, dv6 és dv7 pedig 649 és 849 dollár közötti induló áron lesz kapható.

\"\"

Frissítette netbookjait is a HP, már a Mini 210 esetében az újdonság a külsőt érinti, a gép mostantól \"csajos rózsaszín\" és \"kristály fehér\" színben is elérhető lesz. A Mini 210 egy 10 hüvelykes kijelzővel felszerelt, Atom N450 processzorra épülő netbook 1 gigabájt memóriával és 160 gigabájtos merevlemezzel. Az Atom N270-re épülő Mini 110 is frissült, az újdonság itt az alapáron járó hatcellás akkumulátor, amellyel a gép 8 órán át is működik. A HP Minik kapcsán érdemes kiemelni, hogy a világ legnagyobb PC-gyártója a támogatója a Szex és New York 2 filmnek, amelyben gépei is feltűnnek majd.

Üzleti gépek AMD processzorral

Az üzleti felhasználásra szánt ProBook gépek kapcsán a legnagyobb újdonság, hogy a bemutatott gépek többsége AMD platformra épül. A HP tegnap összesen nem kevesebb mint 8 új vállalati notebookról rántotta le a leplet és ezek közül ötben AMD szív dobog. A számítógépgyártónál továbbra is a típusjelzés végén található 5-ös szám jelenti az AMD processzort, míg a 0-ra végződő jelzésű modellekben Intel platform dolgozik.

Az AMD-alapú gépek közül a ProBook 6455b és 6555b a \"vállalati igásló\" kategóriába tartoznak, előbbi 14 hüvelykes, utóbbi 15,6 hüvelykes szélesvásznú kijelző kapott. Mindkét gép AMD M880G chipsetre épül és Turion II processzort tartalmaz, akár 8 gigabájtig bővíthető a memóriájuk és SSD-vel is rendelhetők. Ezeknek a gépeknek az Intel-alapú változatai a 6450b és 6550b, amelyekben kiviteltől függően Celeron, Core i3, Core i5 vagy Core i7 processzor dolgozik.

\"\"

A ProBook 4325s, 4425s és 4525s modellek a márciusban bejelentett Intel-alapú 4320s, 4420s és 4520s AMD-alapú változatai. Ezek a gépek igényes szálcsiszolt alumínium házban kaptak helyet, a processzorul lehet három- vagy négymagos Phenom II, Turion II vagy Athlon II, a chipset az AMD RS880M-je, a  grafikáról Mobility Radeon HD 4250 vezérlő gondoskodik. A három modell közötti eltérés a kijelző méretében keresendő, rendre 13, 14 és 15 hüvelykes megjelenítővel rendelkeznek ugyanis. A HP ProBook üzleti gépeinek kínálata az új modellekkel együtt itt tekinthető meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról