Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Webmail-szolgáltatót vett az Opera

Koi Tamás, 2010. május 03. 11:49
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Hamarosan új szolgáltatással bővítheti portfólióját az eddig jobbára böngészőkben utazó Opera Software.

hirdetés

A norvég Opera a múlt hét végén jelentette be, hogy megvette a FastMail.fm webmail-szolgáltatást. A vásárlás célja az Opera sajtóközleménye szerint a termékportfólió jövőbeni bővítése, valamint egy olyan, keresztplatformos szolgáltatás integrálása, melyet asztali számítógépeken, mobiltelefonokon, valamint játékkonzolokon egyaránt lehet majd használni.

A 1999-ben alapított FastMail.fm különböző konstrukciókban kínál levelezőszolgáltatást magánszemélyeknek és cégeknek. A webmail-rendszer használata ingyenes, pontosabban reklámokkal támogatott, a reklámmentes levelezésért a postafiók méretétől függően évente 5-40 dollárt kell fizetniük a felhasználóknak. A FastMail.fm üzleti előfizetéseinek éves díja a postaládák számától függően 90-915 dollár közt mozog.

Az Opera egyelőre nem közölte konkrétan, mik a céljai a FastMail.fm felvásárlásával, azon kívül, hogy az üzlet révén a legkülönfélébb eszközökön tud majd egységes üzenetküldő szolgáltatást működtetni. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy a növekedési lehetőségeket kereső Opera potenciális bevételforrást is vár a prémium levelezőszolgáltatásból.

A norvég cég PC-s böngészőjébe 2000 óta épít levelezőklienst, nem kizárt, hogy a FastMail hátterére építve ez a kliens, vagy ennek egy butított verziója megjelenhet a jövőben a mobil platformokra fejlesztett Opera Mobile és Opera Mini böngészőkben is. A cég szerverein áthaladó adatok alapján nagyjából megállapítható, hogy az Opera webböngészők felhasználói bázisa (beleértve a mobil és PC-s megoldásokat) ma nagyjából 120-150 millió kliensre tehető.

Ez a szám vélhetően jelentősen nő majd a következő hónapokban, miután elkészült az Opera Mini kliens iPhone okostelefonokra fejlesztett változata. A program azóta az App Store legnépszerűbb alkalmazásává lépett elő, pár nap alatt több millió felhasználót gyűjtve magának.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.