Szerző: Koi Tamás

2010. április 27. 09:59

Macre is megérkezett a villámgyors Opera

Mostantól az Apple-gépek tulajdonosai is kihasználhatják az Opera webböngésző tavasszal debütált fejlesztéseit.

HIRDETÉS

A napokban elkészült Opera 10.52 a korábbi változatokhoz képest lényegesen (a fejlesztők szerint tízszer) gyorsabban jeleníti meg a weboldalakat, valamint a felület jobban integrálódik a Mac OS X operációs rendszerek kezelőfelületébe. Mac-platformon a legutóbbi, stabil verzió a 10.10 volt, ebben azonban még a régi, Futhark kódnevű JavaScript-motor dolgozott - ezt cserélték le a windowsos változatoknál március elején megjelent Carakanra.

Az új, átalakított interfésszel rendelkező Opera böngésző emellett immár multitouch gesztusokkal is vezérelhető, támogatja a Growl-t, valamint a fejlesztők ettől a verziótól megoldották az Opera Widgetek és az asztal teljes integrációját. Ezzel a kiadással jelent meg a közösségi tartalommegosztást támogató Opera Unite is a platformon. A program emellett támogatja a proxyalapú Opera Turbo technológiát, mely jelentős mértékben képes spórolni a sávszélességgel.

\"\"

Az Opera webböngésző különféle platformokra készített kiadásai különösen a Microsoft európai böngészőválasztó paneljének megjelenése óta kapnak nagy figyelmet. A fejlesztők a ballot képernyő megjelenésére időzítették a 10.50-es windowsos változat megjelenését, a mac-es és linuxos kiadást akkor későbbre ígérték. Azóta Windows platformon egy újabb verzió (10.51) is megjelent, amely a fejlesztők ígérete szerint tovább gyorsult.

A mostani, 10.52-es kiadás nem csak Macintosh számítógépekre, hanem windowsos PC-kre is letölthető. A már telepített program a verziótól függően automatikusan frissíti magát, vagy figyelmeztetést küld a frissítés elérhetőségéről. Az Opera 10.52 egyébként letölthető az Opera Software weboldaláról.

Mobil a PC-n

Az Opera Software a múlt héten a mobilos webfejlesztők számára kiadta az Opera Mobile mobil böngésző különböző PC-s platformokra portolt változatát. A fejlesztői eszköz segítségével a weboldalak készítői még az élesítés előtt ellenőrizhetik, hogy a design hogy mutat majd az egyik legnépszerűbb mobilos böngésző felületén. Az Opera Mobile emulátor letölthető a cég fejlesztői oldaláról.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 19:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.