Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 15. 10:53

A Sony megerősítette azt, hogy Transmeta-alapú notebook piacra dobását tervezi ez év végéig

Tegnap már kérdőjelesen megjelentettük a hírt, immár hivatalosan is megerősítést nyert az, hogy a Transmeta Crusoe chip a Sony Vaio CI sorozatú laptop-jaiba lesz beépítve, a másik érdekessége az, hogy egy digitális kamera is lesz a kijelző tetején. A Transmeta Crusoe processzor egyik legnagyobb előnye a vetélytársakénál jelentősen alacsonyabb áramfogyasztás és kisebb leadott hő - két kulcskérdés a notebook-oknál.

A Transmeta idén januárban mutatta be a chip-et, amelyet az IBM-mal együtt fejlesztettek ki - debütálás öt évnyi zárt ajtók mögötti fejlesztőmunkát követett. A Transmeta támogatói mögött van többek között Soros György valamint Paul Allen, a Microsoft egyik társ-alapítója - a cég alkalmazottai között pedig ott van Linus Torvalds, a Linux 'atyja', míg a Sony a Transmeta részvényeseinek egyike (bár a pontos tulajdonrészről nem hajlandóak nyilatkozni).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról