Szerző: Koi Tamás

2010. április 15. 10:31

Ingyenes videoszerkesztő a VideoLAN-tól

Új projektbe fogtak az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú videolejátszó-szoftver, a 150 millió példányban letöltött VLC Player alkotói.

A VideoLAN csapata a napokban tette közzé a szintén nyílt forrású VideoLAN Movie Creator, vagyis VLMC első, korai fejlesztési fázisban lévő előzetesét. A program az alkotók szándékai szerint az amatőr videózás szerelmesei számára kínálhat ingyenes segédeszközt. A VLMC jelenlegi, pre-alfa verziójában egyelőre csak néhány alapművelet, így például vágás, összeillesztés és egyszerű klipkészítés érhető el, ezen túl azonban, mivel a készítők alapvetően egy egyszerűen kezelhető alkalmazást szerettek volna letenni az asztalra, aligha várható komolyabb funkcióbővítés.

\"\"

A szoftvert fejlesztő csapat egyelőre csak a kísérletező kedvű Windows- és Linux-felhasználóknak javasolja a szoftver használatát, a 0.1.0-s alfaverzió ugyanis bevallottan gyakorta hajlamos az összeomlásra. Ha azonban a fejlesztők a jelenleg 1.0.5-ös verziónál tartó VLC Playernél tapasztaltakhoz hasonlóan komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy kiforrott, jól működő alkalmazást készítsenek, a VLMC az egyik legnépszerűbb ingyenes videoszerkesztővé válhat.

A VideoLAN Movie Creator kezdetleges próbaverziói a fejlesztői weboldalról érhetők el WIndows és Linux platformokra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról