Szerző: Koi Tamás

2010. április 15. 10:31

Ingyenes videoszerkesztő a VideoLAN-tól

Új projektbe fogtak az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú videolejátszó-szoftver, a 150 millió példányban letöltött VLC Player alkotói.

HIRDETÉS

A VideoLAN csapata a napokban tette közzé a szintén nyílt forrású VideoLAN Movie Creator, vagyis VLMC első, korai fejlesztési fázisban lévő előzetesét. A program az alkotók szándékai szerint az amatőr videózás szerelmesei számára kínálhat ingyenes segédeszközt. A VLMC jelenlegi, pre-alfa verziójában egyelőre csak néhány alapművelet, így például vágás, összeillesztés és egyszerű klipkészítés érhető el, ezen túl azonban, mivel a készítők alapvetően egy egyszerűen kezelhető alkalmazást szerettek volna letenni az asztalra, aligha várható komolyabb funkcióbővítés.

\"\"

A szoftvert fejlesztő csapat egyelőre csak a kísérletező kedvű Windows- és Linux-felhasználóknak javasolja a szoftver használatát, a 0.1.0-s alfaverzió ugyanis bevallottan gyakorta hajlamos az összeomlásra. Ha azonban a fejlesztők a jelenleg 1.0.5-ös verziónál tartó VLC Playernél tapasztaltakhoz hasonlóan komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy kiforrott, jól működő alkalmazást készítsenek, a VLMC az egyik legnépszerűbb ingyenes videoszerkesztővé válhat.

A VideoLAN Movie Creator kezdetleges próbaverziói a fejlesztői weboldalról érhetők el WIndows és Linux platformokra.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 02:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.