Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Ingyenes videoszerkesztő a VideoLAN-tól

Koi Tamás, 2010. április 15. 10:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új projektbe fogtak az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú videolejátszó-szoftver, a 150 millió példányban letöltött VLC Player alkotói.

A VideoLAN csapata a napokban tette közzé a szintén nyílt forrású VideoLAN Movie Creator, vagyis VLMC első, korai fejlesztési fázisban lévő előzetesét. A program az alkotók szándékai szerint az amatőr videózás szerelmesei számára kínálhat ingyenes segédeszközt. A VLMC jelenlegi, pre-alfa verziójában egyelőre csak néhány alapművelet, így például vágás, összeillesztés és egyszerű klipkészítés érhető el, ezen túl azonban, mivel a készítők alapvetően egy egyszerűen kezelhető alkalmazást szerettek volna letenni az asztalra, aligha várható komolyabb funkcióbővítés.

A szoftvert fejlesztő csapat egyelőre csak a kísérletező kedvű Windows- és Linux-felhasználóknak javasolja a szoftver használatát, a 0.1.0-s alfaverzió ugyanis bevallottan gyakorta hajlamos az összeomlásra. Ha azonban a fejlesztők a jelenleg 1.0.5-ös verziónál tartó VLC Playernél tapasztaltakhoz hasonlóan komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy kiforrott, jól működő alkalmazást készítsenek, a VLMC az egyik legnépszerűbb ingyenes videoszerkesztővé válhat.

A VideoLAN Movie Creator kezdetleges próbaverziói a fejlesztői weboldalról érhetők el WIndows és Linux platformokra.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.