:

Szerző: Dojcsák Dániel

2010. április 12. 15:39

Megérkezett az Adobe Creative Suite 5

Az Adobe Systems bemutatta fejlesztői és dizájn termékcsomagjának ötödik generációját, a Creative Suite 5-öt, amivel a kreatív termelési folyamatok minden részét képes immár hatékonyan lefedni.

A mai bejelentés kapcsán az Adobe Creative Suite 5-tel kapcsolatban a cég képviselői az interaktivitás és a teljesítmény javulását emelték ki, illetve a \"digitális tartalmak hatékonyságának maximalizálásáról\" áradoztak. Természetesen az új csomag a legfontosabb dizájn és fejlesztői eszközök tekintetében új főverziót jelent, de emellett erősebb integrációt kaptak az online tartalmak és a digitális marketingeszközök mérésére és optimalizációjára is szállít megoldást az Adobe. A CS5-tel már lehetőség nyílik az Adobe Flash Player 10.1 és az Adobe Air 2 képességeit kihasználó tartalmak gyártása is.

Trendi a mobil

A legnagyobb fókuszt persze az Adobe-nál is a mobil kijelzőkre való optimalizálás lehetősége és könnyítése kapta, ahogyan manapság az alkalmazás- és szolgáltatásfejlesztők is erre a területre figyelnek oda leginkább. A cél, hogy a kézi készülékek képességeit a legelőnyösebb módon legyenek képesek kihasználni a fejlesztők, hogy a végeredmény lehetőség szerint minél szebb és jobb legyen.

\"\"
Klikk a képre a bemutató weboldalához

Az új csomagok közül a legnagyobb, az Adobe Creative Suite 5 Master Collection, ami tartalmazza az összes felújított eszközt, ami a repertoárban van: Photoshop CS5, Illustrator CS5, InDesign CS5, Flash Catalyst CS5, Premiere Pro CS5, After Effects CS5 Flash CS5 Professional és persze a Dreamweaver CS5. A termékek persze elérhetőek akár külön-külön is, illetve négy a fentitől szűkebb, tematikus variációban is. Ha valaki most ruházna be először a Master Collectionre, akkor 2600 dollárt, azaz félmillió forintot kell fizetnie érte, az upgrade csomag viszont már 899 dollárért (174 ezer Ft) rendelkezésre áll.

Elhalmoznak

Ezért cserébe a vevők hozzájutnak az új programok több mint 250 új képességéhez, amik közül az egyik támogatást nyújt az elektronikus olvasókra való optimalizáláshoz, egy másik pedig a Photoshopon belül a szélek finomítása gyorsabbá és kényelmesebbé váljon. Ez persze csak két példa a 250-ből. Ezeken felül fontos, hogy a Master Collection vásárlói a PhotoShop, Premier Pro After Effects programokat natív 64 bites támogatással kapják meg mind Macen, mind PC-n is. Sőt, az NVIDIA GPU-gyorsítást használó Adobe Mercury Playback Engine segítségével a Premiere Próban sokkal gyorsabban nyílnak meg a projektek, a HD videók effektjeit pedig valós időben lehet újraszámolni, s akár komplexebb projektek is megnézhetőek egyben, külön renderelés nélkül.

A frissítéssel kapcsolatos további információk, részletek és bemutatók a hivatalos oldalon keresztül érhetőek majd el a magyar idő szerint ma délután 5 órakor kezdődő globális bemutatót követően.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.