Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Licitálni lehet a Pannon bázisállomásaira

Koi Tamás, 2010. április 08. 15:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A hazai piacon eddig egyedülálló kezdeményezést indított el a Pannon. A cég eleinte Budapesten, később országszerte több bázisállomásának is új helyszínt keres, és ehhez nyílt pályázaton várja a jelentkezőket.

hirdetés

A Pannon országszerte nagyjából háromezer bázisállomást üzemeltet, ezekből eleinte megközelítőleg száz, budapesti toronyhoz keres új ingatlanterületet. A cég szerint az ajánlat az ingatlantulajdonosok számára kitűnő lehetőség arra, hogy 15-20 évre fix jövedelemhez jussanak - hiszen a szolgáltató fizet az állomás elhelyezéséért -, másfelől a Pannon is jól járhat azzal, hogy a jelenlegieknél kedvezőbb anyagi feltételekkel üzemeltetheti hálózatát.

A jelentkezők az interneten megtekinthetik a jelenlegi bázisállomások elhelyezkedését, és ha gondolják, akár azonnal benyújthatják pályázatukat a Pannon weboldalán található, egyszerű űrlapon keresztül. Ha a Pannon megfelelőnek találja a felajánlott ingatlant arra, hogy ott állomást helyezzen el, megkezdődnek a tárgyalások, és a jelentkező rövid időn belül "munkamentes" jövedelmet szerezhet az általa képviselt ingatlan bérbeadásával.

Az állomás telepítésének természetesen nem csak földrajzi és műszaki feltételei vannak: az ajánlatadónak azt is fel kell tüntetnie, hogy éves szinten mekkora bérleti díjat kérne a területért. Vagyis lényegében fordított licit zajlik a Pannon bázisállomásaiért - ha egy sűrűn beépített területen több, műszakilag megfelelő feltételeket biztosító jelentkező is akad, a szolgáltató nyilvánvalóan azt az ajánlatadót fogja választani, amely a kisebb bérleti összeget kéri. A műszaki feltételek közt szerepel többek közt a területi igény is, így egy tornyos kialakítású bázisállomáshoz 2-300 négyzetméternyi földterület szükséges, ha pedig az állomást épületre telepítik (pl. társasházra, irodaépületre stb.), átlagosan 60 négyzetméter a helyigény.

A részletes specifikáció és részvételi feltételek, valamint a jelenlegi helyszínek teljes listája/térképe megtalálható a www.pannon.hu/allomaspalyazat weboldalon. A Pannonnak egyébként nem ez az első olyan intézkedése, mely a bázisállomások üzemeltetési költségeit hivatott csökkenteni. A cég tavaly év végére országszerte 1033 adó-vevőt lekapcsolt, ezzel jelentős összegeket megspórolva az üzemeltetési költségek tetemes részét képező frekvenciahasználati díjakból.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!