Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Zenélő pohár a Sonytól

Bodnár Ádám, 2010. április 08. 12:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Érdekes formájú hangszóróval jelentkezett a Sony. A Soundmugot leginkább autókba szánja a japán cég, ahol a pohártartóba állítva egyszerűen megoldható a segítségével egy hordozható lejátszó megszólaltatása.

A hordozható médialejátszókhoz és zenelejátszásra alkalmas mobiltelefonok ma már nem mennek csodaszámba, szinte minden árkategóriában elérhetők, így szinte csak azok nem vettek még, akik nem akartak. Ezekhez a készülékek rendszerint úgy készültek, hogy fülhallgatón keresztül egy ember tudja hallgatni a műsort, de mi van ha ezt másokkal is szeretné valaki megosztani?

A hordozható lejátszókhoz szánt hangszórók szinte egyszerre születtek meg ezekkel a készülékekkel és a számuk egyre bővül. A Sony most egy egészen újszerű formával kísérletezik, az Engadget által bemutatott RDP-NWV500 leginkább egy nagyobb pohárra, termoszra hasonlít, amelyeket amerikai irodai dolgozók kezében látni reggelenként, ahogy viszik magukkal kedvenc kávéjukat. Nem véletlen a névválasztás, a készülék a Soundmug, azaz "hangbögre" nevet kapta.

Elsőre szokatlannak tűnhet ez a felépítés, a vállalat alighanem arra számít, hogy sokan vásárolnak ilyet az autójukba, ahol azt a pohártartóba téve hallgatják a mobiljukon vagy hordozható lejátszójukon tárolt zenéket. Bár az autók egyre nagyobb része rendelkezik iPod-, USB- vagy AUX-csatlakozóval vagy képes akár Bluetooth-on kapcsolatba lépni a felhasználó telefonjával, de pohártartóval szinte mindegyik, főleg ez Egyesült Államokban - gondolhatták a Sony fejlesztői.

A 16 wattos teljesítményt ígérő Soundmugban 56 mm-es és egy 20 mm-es hangszórók gondoskodnak a zenék megszólaltatásáról, persze "gatyaszárlengető" basszusra nem kell számítani. A készüléket a tetején levő kezelőszervekkel lehet működtetni, vagy a mellékelt távirányítóval. A Soundmughoz jár egy autós pohárartóhoz hasonló asztali bölcső, amelybe betehetők a Walkmanek, ezeket tölteni is tudja. A Soundmug ára 20 ezer jen, vagyis nagyjából 43 ezer forint.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.