Szerző: Koi Tamás

2010. április 6. 14:43

Két hete vár az Apple-re az Opera

Idestova két hete elküldte az Opera Mini mobilos webböngésző iPhone-ra fejlesztett változatát az Apple-nek az Opera Software - választ még nem kaptak.

HIRDETÉS

Továbbra sincs alternatívája az Apple speciálisan átalakított Safari böngészőjének iPhone platformon. A norvég Opera Software kompakt böngészője, az Opera Mini hetekke ezelőtt elkészült, az Apple azonban egyelőre nem hagyta jóvá az alkalmazást, így mivel a disztribúció száz százalékban a cég kezében van, az alternatív böngészőre vágyó felhasználóknak türelemmel kell lenniük - az sem kizárt, hogy még hosszú hónapokig.

Az Opera Software minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy az Opera Mini webböngésző mielőbb jóváhagyást kapjon az Apple-től, így Johan Borg, a cég egyik alelnöke március közepén Magyarországon még úgy nyilatkozott a HWSW-nek, mivel minden előírást betartottak, alapos okuk van azt feltételezni, hogy az Opera Mini nem fog elbukni a jóváhagyási folyamat során.

A fejlesztők március 23-án, vagyis közel két hete rúgták át az Apple térfelére a labdát, ekkor küldték el a kész szoftvert az App Store csapatának vizsgálatra, de az alkalmazás egyelőre nem kapott jóváhagyást. A norvég team leginkább az Opera Mini mögött álló, az idő előrehaladtával hatalmasra duzzadt (több mint ötvenmilliós) felhasználói bázis erkölcsi támogatását felmutatva tud nyomást gyakorolni az Apple-re, emellett a cég weboldalán két hete elindítottak egy számlálót is, ami a jóváhagyási időszak alatt eltelt időt méri, nyereményjátéknak álcázva.

Az App Store csapatára a jelek szerint sem a közösség támogatása, sem a számláló nincs különösebb hatással, az Opera Mini iPhone-ra portolt változata pontosan ugyanolyan elbírálás alá esik, mint bármely más, az App Store-ba beküldött alkalmazás. A jóváhagyási folyamat idejével kapcsolatosan az Apple egyébként nem vállal semmit, tapasztalatok szerint a periódus több héttől több hónapig terjedhet, gyakorlatilag az alkalmazástól függetlenül.

Az Opera Mini iPhone-os változata a többi platformra régóta elérhető verzióhoz képest is rendkívül gyors, a weboldalak megjelenítési sebessége összemérhető a beépített Safari böngésző gyorsaságával. A program legfőbb előnye, hogy a proxyalapú működésnek köszönhetően takarékosabban bánik a sávszélességgel, mivel az előre renderelt weboldalakat tömörítve küldi át a kliensnek.

A kompakt böngésző így leginkább olyan területeken igazán életképes alternatíva, ahol nincs 3G-s hálózat, netán a felhasználó által előfizetett internetcsomag minimális adatforgalmi korlátot tartalmaz. Utóbbi eshetőség az iPhone-tulajdonosoknál kevéssé valószínű, hiszen az Apple-telefonokhoz a legtöbb szolgáltató eleve olyan díjcsomagokat kínál, melyek legrosszabb esetben is több száz megabájt mobilinternetes adatforgalmat tartalmaznak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 19:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.