Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Androidos okostelefont mutat be a Dell

Bodnár Ádám, 2010. március 22. 16:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az AT&T mobilszolgáltató hivatalosan is bejelentette, hamarosan érkezik a kínálatába a Dell első okostelefonja, az Aero.

hirdetés

Elszánta magát a Dell, és végre tényleg belépett az okostelefonok piacára. A vállalat egy androidos készülékkel kezdi a piac meghódítását, az Aero fantázianevű telefonról ezen felül egyelőre nem sokat tudni. Jól értesült források tudni vélik, hogy az Aero hardvere teljesen megegyezik a kizárólag Kínában forgalmazott Dell Mini 3-mal, az egyedüli különbséget az operációs rendszerre húzott kezelőfelület jelenti, amelyet az AT&T-vel közösen fejlesztett ki a Dell.

Az Aero (avagy Mini 3) egy 3,5 hüvelykes, 640x360 pixeles érintőképernyővel rendelkező okostelefon, amely a mai elvárásoknak megfelelően GPS-t is tartalmaz, emellett 3 megapixeles autofókuszos kamera is van benne, vakuval. A beépített memóriát microSD kártyával lehet bővíteni. A Kínában forgalmazott verzió nem tartalmaz Wi-Fi vezérlőt, de az amerikai piacra kerülő Aeróban ez már benne lesz, Bluetooth-adóvevővel együtt. A telefon piaci bevezetésének idejéről és árától egyelőre hallgat az AT&T.

A Dell korábban már tett egy kirándulást a mobil eszközök piacára, viszonylag olcsó, mégis jól felszerelt windowsos Axim tenyérgépeknek köszönhetően a vállalat egy időben a harmadik legnagyobb PDA-gyártó volt a Palm és a HP mögött. A PDA-k az okostelefonok előretörésének köszönhetően elkezdtek kiszorulni a piacról, így a Dell is felhagyott a fejlesztésükkel, majd 2007 tavaszán a forgalmazással is.

Egy ideje már nyílt titok volt, hogy a számítógépgyártó be fog lépni az okostelefonok piacára, decemberben új részleget hozott létre kimondottan mobilkommunikációs megoldások értékesítésére, amelynek vezetője Ron Garriques távközlési veterán lett. Garriques 2007-ben érkezett a Dellhez, hogy a fogyasztói részleg élére álljon, előtte éveken át a Motorola mobiltelefonos tevékenységét irányította. A fogyasztói részleget a kisvállalati üzletághoz csatolta a Dell.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!