Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 14. 00:24

A Microsoft leszállította a gyártóknak a Windows 2000 Data Center-t

Ezzel a szoftvergyártó történetének leghosszabb fejlesztési projektje fejeződött be. A Windows 2000 Data Center a Windows 2000 operációs rendszer család legfejlettebb változata, amelyet kifejezetten csúcskategóriájú hardverekhez terveztek, ahol a standard felhasználás adatraktárak, e-kereskedelmi Web-helyek, tudományos és mérnöki csúcsalkalmazások.

A Windows 2000 többi verziójához képest a Data Center akár 32-processzort és 64GB memóriát is támogat. A Windows 2000 Data Center-rel felszerelt első számítógépek szeptember 26-tól lesznek elérhetők. Az az idő, ami eltelik mostantól a tényleges rendszerek megjelenéséig arra utal, hogy a támogatási szolgáltatások ill. infrastruktúra létrehozása elég sok időbe telik.

A Data Center-rel a Microsoft a közepes ill. csúcskategóriás Unix szervereket igyekszik megcélozni: az első a hagyományos csúcskategóriás ügyfelek, a másik az alkalmazás-hosting piac (application service providers - alkalmazás-szolgáltatók). A Microsoft nem túl közlékeny a Data Center árazásával kapcsolatban, ezt a kérdést a számítógépgyártóra bízzák - míg a Data Center ára bizalmas információnak számít az MS és az OEM gyártók között.
a címlapról