Szerző: Bodnár Ádám

2010. február 23. 09:27

24 órás informatikai verseny diákoknak

Április közepén zajlik majd Gyulán az INFOmaraton nevű 24 órás informatikai verseny, amelyet diákok számára hirdetett meg a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium. A fődíj egy egyhetes római utazás.

HIRDETÉS

Háromfős csapatok jelentkezhetnek az INFOmaraton versenyre, a határidő március 29. A megmérettetés egy online elődöntővel indul, a 20 legjobb csapat kerül meg az április közepén zajló döntőbe, amelyre Gyulán kerül majd sor. A támogatók között olyan informatikai cégek vannak mint az SAP, a Synergon, az Intel, az ESET és a Nav N Go.

A szervezők háromfős csapatok jelentkezését várják közoktatási intézményekből, gimnáziumok, szakközép- és szakképző iskolák, szakiskolák, TISZK-ek, alapítványi vagy magániskolák 17-22 éves diákjai vehetnek részt az INFOmaratonon. A versenyen előnyt jelentenek a hálózattervezési képességek (Cisco), a hardverek, irodai szoftverek (Office, Exchange) és adatbázisok (SQL) ismerete, webfejlesztési tapasztalatra (PHP vagy ASP) emellett szükség lehet szakmai angol nyelvtudásra is, no meg persze kitartásra és csapatmunkára.

Az elődöntőben megoldandó feladatok között lesz online teszt, szimuláció, illetve, adatbázis-tervezés. Az online teszt egy több kérdésből álló, az informatika különböző területeit (Windows Server 2008, hálózatok, Cisco-ismeretek, adatbázis-tervezés, nyílt forrású szoftverek, ASP vagy PHP) érintő feladat. A szimulációs feladatokat a Packet Tracer hálózatszimulációs  programmal kell megoldani. Az adatbázis-tervezéses feladathoz  csak a szabvány SQL-ismeretek szükségesek.

Az elődöntőben legjobban szereplő 20 csapat jut a döntőbe, ahol 24 óra áll majd a versenyzők rendelkezésére a feladatok megoldására. Hogy itt milyen jellegű megmérettetés várja a csapatokat, egyelőre nem tudni, de a szervezők szerint a főtámogatók kilétéből (pl. Wizz Air, Budapest Airport) következtetni lehet a megoldandó feladatok témájára.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 07:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.