Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Villámgyors, WebKit-alapú böngészőt kapnak a BlackBerryk

Koi Tamás, 2010. február 18. 11:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A barcelonai Mobile World Congressen a Research in Motion elsőként demózta új, BlackBerry okostelefonokhoz készülő WebKit-alapú böngészőjét.

hirdetés

A tavaly novemberben bejelentett mobil böngésző legnagyobb előnye a cég okostelefonjain jelenleg is megtalálható szoftverhez képest az oldalak lényegesen gyorsabb renderelése lesz. A fejlesztők ugyan nem kérkedtek adatokkal, a RIM sajtókonferenciáján mutatott demó ugyanakkor rendkívül meggyőzőnek tűnt, igaz, a rendszer nem mobilinterneten töltötte be az oldalakat, hanem WLAN-hálózaton keresztül.

A cég WebKit-alapú böngészője emellett villámgyors navigációt és zoomolást ígér az oldalakon, teljes HTML5, CSS3 és DOM L3 kompatibilitást ígér, továbbá két widgetkezelő rendszerrel (BlackBerry Widgets, JIL Widgets) is együttműködik. A fejlesztők azt ígérik, az új böngésző gyakorlatilag ugyanazt a böngészési élményt nyújtja majd a BlackBerry okostelefonokon, mint amit egy PC-vel láthat a felhasználó, erre lehet egyfajta garancia, hogy a böngésző az ACID tesztet százból száz pontra teljesíti, pont mint a Google Chrome, vagy az Apple Safarija.

A Research in Motion egyelőre nem közölte, hogy az új böngésző mikortól válik elérhetővé a BlackBerry-tulajok számára, a fejlesztés lezárása azonban még messze lehet, legalábbis erre utal, hogy az MWC alkalmával csak egy videón prezentálták a böngésző képességeit, kézzelfogható demó nem volt a RIM standján.

A cég az új böngészővel egy időben fejleszti saját Twitter-alkalmazását is, melynek meghívásos bétatesztje egy hete kezdődött. A natív kliens előnye a legtöbb külső fejlesztésű alkalmazással szemben elsősorban az lesz, hogy teljesen integrálja magát a BlackBerry okostelefonok üzenet- és kapcsolatkezelő rendszerébe. A cég a héten kiadta az Amazon Kindle e-book olvasó rendszerével kompatibilis kliensprogramot is, mellyel a Kindle adatbázisában szereplő elektronikus könyvek immár a BlackBerryken is elérhetők.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!