Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Magyarul is elérhető a Microsoft ingyenes víruskeresője

Bodnár Ádám, 2010. február 18. 08:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mától kezdve a magyar felhasználók számára is elérhető a Microsoft ingyenes biztonsági csomagja, a Security Essentials. A termék 2009 őszén mutatkozott be a nagyközönség előtt, de egészen eddig nem volt lokalizált verziója.

A Microsoft Security Essentials a kevéssé sikeres Live OneCare-t váltja le a cég termékpalettáján, azonban elődjével ellentétben csak a kártevővédelemre koncentrál és nem tartalmaz tűzfalat, illetve adatok biztonsági mentésére vagy éppen a PC finomhangolására szolgáló komponenst. A Microsoft naponta többször frissíti a Security Essentials adatbázisát, illetve a program automatikus frissítést hajt végre akkor is, ha valamiféle gyanús tevékenységet észlel a PC-n. A szoftver a Microsoft Forefront Client Security technológiáját használja, azonban nem tartalmazza annak távoli felügyeleti képességeit.

A rootkitek elleni küzdelmet számos technológia támogatja, amelyek lehetővé teszik például a kernelstruktúrák integritásának ellenőrzését vagy éppen a fájlrendszerhez való közvetlen hozzáférést a rosszindulatú programok, driverek eltávolításához. A napokban napvilágot látott, hogy a Windows operációs rendszerekhez kiadott MS10-015 számú biztonsági frissítés "kék halált" okoz azokon a gépeken, amelyek egy bizonyos típusú (TDSS) rootkittel fertőzöttek. A felderítéshez a Microsoft a Security Essenatials programot javasolta, amely azonban eddig nem volt elérhető magyarul.

"A Windows számtalan beépített biztonsági technológiát tartalmaz, de mindeddig nem rendelkeztünk saját vírusvédelmi megoldással" - mondta Budai Péter, a Microsoft biztonsági kommunikációjának vezetője. "Most már azok a felhasználók is teljeskörű védelemhez juthatnak, akik nem akarnak, vagy nem tudnak megfizetni más vírusvédelmi megoldásokat. A Microsoft Security Essentials mindemellett rendkívül gyors, minimális memóriát és processzorteljesítményt kér, könnyen kezelhető és csak a szükséges esetben zavarja a felhasználót."

A termék a redmondiak szerint nem a Symantec, a McAfee vagy más neves gyártók szoftvereinek ellenfele kíván lenni, hanem egy olyan ingyenes biztonsági csomag, amely mindenki számára elérhető és megvéd az internetezés közben beszedhető kártevőktől. A Security Essentials használata nem igényel regisztrációt, azonban kizárólag eredeti Windows operációs rendszerre telepíthető. A végleges verzió  letölthető a Microsoft weboldaláról, Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszeren fut, utóbbiak 64 bites változatait is támogatja.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.