Szerző: Dojcsák Dániel

2010. február 16. 17:48

Százféle ingyen chat iPhone-ra

Általában egy újabb iPhone alkalmazás megjelenése nem túl érdekes, de jelen esetben egy fontos szolgáltatás került be az Apple okostelefon platformján is elérhető kínálatba. A jól ismert Meebo webes chat szolgáltatás segítségével az iPhone tulajdonosok minden percben elérhetőek lehetnek kedvenc csevegő felületükön is.

A Meebo pár évvel ezelőtt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy egyszerű böngészőablakos felületen egyidejűleg több azonnali üzenetküldő szolgáltatásba is képes volt bejelentkeztetni a felhasználókat. Azon túl, hogy egyszerűbbé vált az élete azoknak, akiknek az ismerősei elszórtan vannak jelen a különböző helyeken, segítséget nyújtott olyan helyzetekben is, amikor a vállalati hálózat korlátjai miatt nem lehetett telepíteni vagy használni egyes chat programokat.

Nem tudsz olyan IM-et mondani, amit nem ismer

Legyen szó Gtalk-ról, Jabberről, MSN-ről, Yahoo! Messengerről, MySpace IM-ről vagy a Facebook chatről, a Meebo összenyalábolja mindegyiket, s egy felületen teszi elérhetővé. Az iPhone-alkalmazást még egy évvel ezelőtt demózták, az iPhone OS 3.0 megjelenésével egy időben. Az iPhone 3.0-ra leginkább azért kellett várni, mert korábban az alkalmazások nem használhattak push értesítést. A bemutatott felületet imádta a közönség, mindenki várta a megjelenést, ami azonban elmaradt. Azóta szinte el is felejtődött a program, de most szinte a semmiből tűnt elő, szerencsére végleges, letölthető formában. Ráadásul ingyenesen.

\"\" \"\"

A jelenlegi kínálatot nézve a Meebo iPhone vitathatatlanul a legjobb üzenetküldő alkalmazás, hiszen egyszerű, könnyen átlátható, könnyen kezelhető és nem mellesleg szinte minden csevegőalkalmazást támogat. Ha valakit érdekel az azonnali üzenetküldők világa, akkor érdemes a leírást végigböngészni, mert olyan szolgáltatásokat is ismer a program, amiről a legtöbb ember még nem is hallott. Ezek természetesen egy-egy országban, vagy egy bizonyos közegben nyilván ismertek és használatban vannak.

Az első visszajelzések alapján a Meebo sebességére nem lehet panasz, s akkor sem kerül kellemetlen helyzetbe a program, ha hirtelen megszaporodnak a beszélgetések. Egyszerű jobbra-balra lapozással lehet váltani közöttük, ha valaki hozzánk szól, akkor arról a kezdőképernyőn is értesülünk. A webes felület és a mobilos között a szolgáltatás képes a korábbi beszélgetések naplóit is szinkronizálni.

\"\"

Szép, jó és ingyen van

Ugyan túl bonyolult funkciókra nem kell számítani, de a legtöbb felhasználó nem is feltétlenül szeretné az asztali kliensek funkcionalitását látni a mobilján. Épp ezért a konkurensek, mint az IM+ vagy a BeejiveIM kezdhet félni, hisz ki venne 7 illetve 5 dollárért valamit, ami teljesen ingyenesen is elérhető. A program az App Store-on keresztül tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról