Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Ingyen oktat az Oracle

Bodnár Ádám, 2010. február 15. 14:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Oracle a Junior program keretében felsőoktatási intézmények hallgatói számára biztosít ingyenes képzést, a legjobbak további tanfolyamokra juthatnak be és állást is kaphatnak.

hirdetés

Februárban folytatódik az Oracle ingyenes tanfolyamsorozata, a Junior képzési program, amelynek során a résztvevők az Oracle University oktatóitól szerezhetnek értékes szakmai tudást. A másfél órás előadásokat a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME I épület IB025) tartják csütörtök délutánonként, de akiknek nincs lehetősége személyesen részt venni ezeken, azok is bekapcsolódhatnak a képzésbe internetes közvetítésen keresztül.

A tanfolyamsorozat tavaszi szemeszterének központjában ay Oracle Fusion Middleware-re való fejlesztés áll, de az előadások témái között megtalálható a Java, a gyors alkalmazásfejlesztés (ADF), a WebCenter, a portálok, a SOA (szolgáltatásorientált architektúra), a köztesszoftverek biztonsága vagy éppen az alkalmazásszerverek tevékenységének figyelése és naplózása is.

Akik az előadások legalább háromnegyedén részt vesznek (akár online), nem csak tanúsítványt kapnak, hanem vizsgát is tehetnek, ahol a legmagasabb vizsgapontszámokat elérők pedig lehetőséget kaphatnak arra, hogy részt vegyenek az Oracle University által az adatbázis-adminisztráció, a Java platform, valamint az üzleti intelligencia és az adattárházi alkalmazások (BI & DW) fejlesztésének témakörében rendezett további képzéseken. Utóbbi sikeres elvégzése után az Oracle és partnerei konkrét állásajánlattal keresik meg a tanulókat.

"Az Oracle Junior Program segítségével a hallgatók továbbfejleszthetik azon szakismereteiket, amelyek egyrészt kiegészítik az egyetemi tananyagot, másrészt megfelelnek az ügyfelek és a partnerek elvárásainak, ezáltal azonnal hasznosíthatók is a munkaerőpiacon" - mondta Reményi Csaba, az Oracle Hungary Kft. ügyvezetője.

Az Oracle Junior program 2007-ben indult és mára több mint 3 ezer hallgatója volt. "Az egyetemi tanulmányokat a Junior képzés szerteágazó technológiai ismeretekkel, valamint az intenzív nyári képzés során rengeteg gyakorlati tapasztalattal és mélyebb technológiai tudással egészíti ki" - mondta Kocsis István adattárház-kezelési szakértő, az Oracle Junior Program korábban végzett hallgatója. "Úgy gondolom, egy átlagos egyetemistához képest a képzést elvégzők fő előnye, hogy a felmerülő problémák megoldását nem csak kigondolni és eltervezni, de gyakorlatban maradéktalanul kivitelezni is képesek."

Mivel informatikai területen a cégek már a pályakezdőktől is elvárnak valamennyi szakmai tapasztalatot, érdemes már a főiskolai, egyetemi évek alatt szakmai gyakorlaton részt venni (akár ingyen is), valamint minden lehetőséget megragadni a szakirányú tudás gyarapítására.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.