:

Szerző: Koi Tamás

2010. február 8. 10:56

Gyorsabbak és egyszerűbbek lettek az új McAfee termékek

A hét elején menetrendszerűen frissítette a fogyasztók és kisvállalatok körében népszerű termékeit a McAfee. Az új, 2010-es frissítéssel a cég célja láthatóan a felhasználói felület és a vizsgálati folyamat egyszerűsítése, gyorsítása volt.

A McAfee Total Protection, McAfee Internet Security és McAfee Antivirus Plus (a korábbi VirusScan Plus víruskereső utódja) korábbi változatokhoz képest gyökeresen átalakított kezelőfelületet kapott, mely a fejlesztők szerint jóval könnyebben használható nem csak a korábbi termékeknél, de természetesen a konkurencia megoldásainál is. Ezzel együtt megújult a 2008-ban bemutatott, Artemis kódnevű motor is, mely az új verzióban a McAfee SiteAdvisorral együttműködve igyekszik még azelőtt kiszűrni a kártékony kódokat, hogy azok a kliensgépre letöltődtek volna.

A felület átalakításával egy időben az új programcsalád sebességén is javítottak a fejlesztők. A McAfee szerint az első, teljes szkennelési folyamat majd átlagosan egy perccel gyorsabban fejeződik be mint a 2009-es verzióknál, az első vizsgálatot követően a további vizsgálatokat pedig még gyorsabban elvégzi a rendszer.

\"\"

A programot telepítve az operációs rendszer is gyorsabban töltődik be, mivel bizonyos komponenseket csak a bootolási folyamat végén hív meg a szoftver, ez azonban a cég álláspontja szerint nem jelenti azt, hogy a számítógép a betöltődési folyamat elején védtelen lenne. A program emellett csak akkor végzi el az adatbázisának a frissítését, ha a számítógép inaktív állapotban van, ezzel a készítők szerint még kevésbé befolyásolja a rendszer működési teljesítményét.

A programcsalád legdrágább tagja, a McAfee Total Protection az antivirus, anti-spyware, anti-spam, anti-phishing és tűzfalfunkciókon kívül az otthoni hálózat kiterjedt védelmét is ellátja (Home Network Defender), valamint szülői felügyeleti funkciót is integráltak bele. A McAfee Internet Securityből hiányzik a Home Network Defender, a McAfee Antivirus Plusból pedig a szülői felügyeleti funkciót is kivették.

A McAfee Total Protection, valamint a McAfee Internet Security online tárhelyszolgáltatást is kínál a felhasználóknak: előbbi licenc 2, utóbbi 1 gigabájtos internetes tárhelyet biztosít.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.