Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Rekordnegyedévet zárt az Apple

Bodnár Ádám, 2010. január 26. 08:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Történetének legerősebb negyedévét zárta az Apple 2009. december 26-án, jelentette be a társaság tegnap. A PC-k és az okostelefonok forgalma egyaránt felülmúlta a várakozásokat, az iPodok azonban már túl vannak népszerűségük csúcsán.

hirdetés

Az egy évvel korábbihoz képest harmadával több Mac fogyott a most véget ért első pénzügyi negyedévben, az Apple összesen 3,36 millió számítógépen adott túl. Ez leginkább az új iMacek megjelenésének köszönhető, a desktop PC-k forgalma 70 százalékkal emelkedett, míg a noteszeké mindössze 17 százalékkal nőtt éves összehasonlításban. A Gartner szerint a PC-piac 22 százalékkal nőtt a negyedik naptári negyedévben, vagyis az Apple növelte piaci részesedését.

Az iPhone-ok forgalma 8,7 millió darabra duzzadt, ez kétszer annyi mint egy évvel korábban. Az iPodok forgalma azonban enyhén csökkent, 8 százalékkal kevesebb fogyott belőlük mint 2008 végén, de az eladások még így is meghaladták a 21 millió darabot.

Az Apple negyedéves forgalma 15,68 milliárd dollárt tett ki, nettó profitja 3,38 milliárd dollárra ugrott. Egy évvel korábban a vállalat 11,88 milliárdos bevétel mellett 2,26 milliárd dollár eredményt könyvelt el. A mutatók változásához az is hozzájárult, hogy időközben megváltozott az iPhone-eladások könyvelési rendje, az okostelefonok értékesítéséből befolyó bevételt korábban egy 24 hónapos időszakon át könyvelték, most azonban már egy összegben, abban a negyedévben, amikor eladták.

Az Apple eredményei megfeleltek az elemzői várakozásoknak, a cég részvényárfolyama a bejelentést követően 1 százalékkal erősödött. A vállalat január 27-én mutatja be legújabb termékét, amely a pletykák szerint egy tartalomfogyasztásra kihegyezett tablet PC lesz.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.