Szerző: Bodnár Ádám

2010. január 25. 16:15

Megfizethető tuningprocesszor az AMD-től

Új processzorokat dobott piacra az AMD, a Phenom II X2 555 Black Edition változatban is hozzáférhető, amely a játékosok és tuningolók kedvence lehet.

Új alsó kategóriás processzorokkal és egy energiahatékony négymagos Phenom II-vel bővítette kínálatát az AMD. A termékvonalba három Athlon II és két Phenom II chip került be, amelyek közös jellemzője a kedvező ár, még a legdrágább chip sem kerül többe 169 dollárnál, de az újdonságok árai inkább 100 dollár körül vannak.

Három új Athlon II chippel jelentkezett az AMD, egy két-, egy három- és egy négymagos változattal. Az X2 255 egy 3,1 GHz-es kétmagos processzor Socket AM3 foglalatba, 2 megabájt másodszintű gyorsítótárral és 65 wattos termikus kerettel. Az Athlon II X2 255 ára 74 dollár mindössze. Az Athlon II X3 440 egy hárommagos lapka, amelynek órajele 3 GHz, viszont a másodlagos gyorsítótárából mindössze 1,5 megabájt aktív. A chip disszipációs kerete 95 watt, listaára 84 dollár. A most bemutatott Athlon II chipek közül papíron az X4 635 a legerősebb, négy magja 2,9 GHz-en működik és 2 megabájt másodszintű gyorsítótárral gazdálkodnak. A 95 wattot fogyasztó processzorért 119 dollárt kér a vállalat.

\"\"

A játékosok és tuningosok kedvence lehet a Phenom II X2 555, amely az AMD eddigi legerősebb kétmagos processzora, ráadásul Black Edition változatban, azaz szorzólock nélkül is kapható. A 3,2 GHz-es processzor 1 megabájt L2 cache-sel rendelkezik. Mivel a mai játékok szinte egyáltalán nem profitálnak még a többmagos felépítésből és a legtöbbjük teljesítményét inkább a grafikus vezérlő korlátozza, egy erős kétmagos chip racionális választás lehet a legtöbb gamer számára. A Phenom II X2 555 Socket AM3 foglalatba illeszkedik és mindössze 80 wattal beéri, ráadásul a pénztárnál sem kérnek sokat érte, listaára csupán 99 dollár.

Az újdonságok listáját a Phenom II X4 910e teszi teljessé, ez egy négymagos, kimondottan energiahatékony modell, amelynek órajele 2,6 GHz. A lapka 2 megabájt L2 és 6 megabájt L3 tárat tartalmaz és mindössze 65 wattot fogyaszt. Az új processzorok közül természetesen ez a legdrágább, 169 dollárt kell fizetni érte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról