Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Durván odaver a Samsung két szuperzoom kompaktja

Koi Tamás, 2010. január 19. 16:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Két új, felsőkategóriás taggal egészítette ki high-end szuperzoom kompakt kameráinak kínálatát a Samsung.

A WB-sorozatba tartozó két újdonság, a WB600 és nagyobb testvére, a WB650 különlegessége a szokatlanul nagy, 15x zoomátfogású optika (a Samsungnál ebben a kategóriában ilyen átfogású lencserendszert még nem alkalmaztak), valamint az ehhez társuló, kifejezetten kompakt méret: a két új digitális fényképezőgép mindössze 28 milliméter vastag a legvastagabb pontján - ekkora átfogást ilyen méret mellett eddig egyetlen gyártó sem tudott produkálni.

A két újdonság lencserendszerét a Samsung régi partnere, a Schneider-Kreuznach gyártja, az optikai alapok megegyeznek a WB600 és a WB650-nél, csakúgy, mint a 12,2 megapixeles képérzékelő rendszer. A 24 mm-es széleslátószögről induló optika képstabilizátort is tartalmaz, ám ha ez nem lenne elég, a digitális képstabilizátor is tovább korrigálja a képeket. A két kamera - mondhatni alapszolgáltatásként - HD-s videofelvételek rögzítését is lehetővé teszi 720p felbontásban, 30 képkocka/másodperces felvételi sebességgel.

A nagyobb típusszámot kapott modell alapvetően két különlegességgel szolgál a kisebbik testvérhez képest: a WB650 hátlapjára egy 3 hüvelykes képátlójú AMOLED-kijelzőt épít a Samsung (a WB600-on egy ugyanekkora LCD található), mely amellett, hogy kevesebb áramot fogyaszt az LCD-nél, élénkebb színeket és kontrasztosabb képet ígér, gyakorlatilag bármilyen betekintési szögből.

A WB650 másik különlegessége a beépített GPS-vevő, mely lehetővé teszi, hogy a fotó készítésének helyét is eltárolja a rendszer (geo-tagging), sőt, képes az azonosítást a számítógép segítsége nélkül elvégezni, azaz a gép már a fotó elkészültekor kiírja a kijelzőre, hogy melyik ország melyik városában készült a felvétel, valamint a megfelelő menüt kiválasztva egy sematikus térképen is ábrázolja a helyszínt.

A Samsung WB600 és WB650 várhatóan márciusban kerül a boltokba, árakat egyelőre nem közölt a gyártó.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.