:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. január 13. 13:16

Adatbiztosítást kínál memóriakártyákhoz a Kürt

Ha megtörténik a baj, és például a fényképezőgépben használt memóriakártya tönkremegy, a biztosító fedezi az adatmentés költségeit.

Január eleje óta utazási irodákban és az interneten már megköthető a KÜRT Zrt. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. együttműködésével megvalósított adatbiztosítás, a Flash Doktor. A biztosítás flash adathordozón tárolt adataink elvesztése esetén mentesíti az ügyfeleket az adatmentés  költségétől, amely memóriakártyák esetén legkevesebb nettó 25 ezer forint de akár 50 ezer forint is lehet, 8 gigabájtosnál nagyobb háttértár esetén pedig még enné is magasabb.

Ha valaki utazásra készülve biztosítást köt, vagy ellenőrzi, hogy éves biztosítása fedezi-e kockázatait a tervezett utazáson, kiegészítheti a szolgáltatást a Flash Doktor biztosítással. A biztosítás online alkuszokon keresztül vagy utazási irodákban is megköthető, illetve akár önálló termékként is különleges eseményekhez (pl. esküvő, gyermek születése). Ha megtörténik a baj, és például a fényképezőgépben használt memóriakártya tönkremegy, a biztosító fedezi az adatmentés költségeit.

A meghibásodott memóriakártyát a KÜRT Zrt. veszi kezelésbe, amely Magyarországon éppen adatmentési megoldásaival és szolgáltatásaival szerzett nevet magának és több mint 20 éves tapasztalattal és számos képzett szakemberrel rendelkezik ezen a területen. \"Biztosak vagyunk abban, hogy az adatbiztosítás gyors és hathatós segítséget ad a váratlan adatvesztési helyzetekre\" - mondta Szekeres Gábor, a KÜRT Zrt. adatmentés üzletágának vezetője.

A Flash Doktor biztosítás díja az utazási biztosításokhoz hasonlóan az út időtartamától függ. Egy memóriakártya biztosítása egy egynapos út esetében 500 forintba kerül, de még egy egyhónapos utazás esetén is csak 2500 forint.

A KÜRT Zrt. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. a magyar piacon elsőként fejlesztett ki adatvesztésekre specializált biztosítási csomagot, melyet továbbiak követnek majd. A Flash Doktor az első, de nagy kockázati területet lefedő termék, amely egy eddig teljesen kezeletlen kockázatra nyújt biztosítást. A szolgáltatást kifejlesztők terveik szerint a közeljövőben az otthonokban vagy munka során használt további adattárolók, például merevlemezek meghibásodásaira is kialakítanak biztosításokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.