Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

PC-t és projektort keresztezett az MSI

Bodnár Ádám, 2010. január 12. 13:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A múlt heti CES egyik legérdekesebb koncepciója az MSI nevéhez fűződik. A tajvani cég egy projektort épített hordozhazó PC-jébe, vagy inkább PC-t épített hordozható projektorába.

hirdetés

Az MSI Projector PC egy nagyfelbontású képek megjelenítésére képes vetítő és egy számítógép kombinációja, amelyre csak billentyűzetet és egeret kell kapcsolni, a fallal szembe kell fordítani és máris lehet rajta dolgozni, videózni vagy éppen játszani. Maga a hardver nem különösebben erős, egy Intel Atom processzorra épül, de a grafikáért az NVIDIA Ion platformja felel, így a pár éves játékokat már el lehet indítani rajta és a HD-videók lejátszásával sem lehet gond, mivel azokat az Ion grafikus vezérlője képes hardveresen gyorsítani.

A projektor fényereje 100 ANSI lumen, kontrasztaránya 1000:1, a gyártó szerint akár 60 hüvelykes (152 cm) kép megjelenítésére is alkalmas, full HD felbontásban. Mozizáshoz még egy DVD-meghajtót is építettek a gépbe. Érthetetlen módon a projektort csatlakozók hiányában külső műsorforráshoz nem lehet illeszteni, csak a beépített PC képét nézhetjük rajta. A gépen négy USB-csatlakozó, HDMI-kimenet és hangcsatlakozók találhatók.

A készülék egyelőre csak koncepció, már az MSI bízik benne, hogy gyártásba kerülhet, és akár az idei év végén elérhet a boltokba. Persze az is lehet, hogy sok más koncepcióhoz hasonlóan nem lesz belőle kereskedelmi termék.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.