Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Áttetsző kijelzős noteszgéppel kérkedik a Samsung

Dojcsák Dániel, 2010. január 07. 11:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sony Ericsson Xperia Pureness is elég vad elképzelésnek tűnt az áttetsző kijelzőjével, de a Samsungnak sikerült erre is rátromfolnia. Az idei CES első igazán megdöbbentő darabja egy koncepció notebook, melynek OLED kijelzője áttetsző.

A jövőben talán a háttérkép fogalma megváltozhat, s leginkább úgy cserélheti le a most bemutatott noteszgép felhasználója az ikonok mögötti vizuális elemet, hogy rendet rak az asztalán, vagy egyszerűen elfordítja a gépet.

A szerves fénykibocsátó diódákra (Organic LED) alapozó kijelzők vékonyabbak az LCD-knél, kevesebb energiát fogyasztanak, hiszen nem igényelnek háttérvilágítást, képük pedig sokkal-sokkal jobb minőségű, kontrasztosabb, színei teltebbek. A háttérvilágítás hiánya teszi lehetővé az áttetsző kijelzőt, ugyanis a kijelző mögött nem kell semminek lennie. A Samsung OLED panelja 40 százalékosan áttetsző.

A koncepció érdekes, bár messze nem tűnik elsőre praktikusnak: ki szeretné, hogy a vele szemben ülők is lássák, hogy mi van a képernyőjén? A kijelzőn megjelenő kép ugyanis látszik a hátsó oldalról is, az áttetsző műanyag borítás alig ront a kép minőségén.

A Samsung gépén a kijelző kávája is áttetsző műanyagból készült, így messziről akár úgy is tűnhet, hogy a számítógép képe a levegőben lóg. Ha a noteszgépeknél ez nem is valószínű, hogy elterjed, de más apróbb kütyüknél, médialejátszóknál, közösségi terekben elhelyezhető eszközökön piacképes lehet. További technikai részleteket, konkrét modell terveket és évszámokat egyelőre nem árult el a Samsung, jelenleg az egyetlen látványos bemutatót is az Engadget által készített videó jelenti.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.