Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 10. 11:36

A McData részvényeinek árfolyama háromszorosára nőtt az első tőzsdei napon

A McData hálózati switch-ek és azzal kapcsolatos szoftverek gyártója, a cég 85%-os tulajdonosa az EMC, a tárolási eszközök piacának egyik óriása. A tegnapi tőzsdei bevezetésnél (IPO - initial public offering) a McData részvényárfolyama 74$-nál nyitott és a tőzsdei nap zárásánál 85,56$-nál állt az árfolyam - ez 206%-os ugrást jelent a 28$-os IPO árhoz képest.

Igen nagy kereslet mutatkozott a McData részvényei iránt, e mögött valószínűleg az igen sikeres EMC neve állt, valamint az, hogy várhatóan nagyon gyorsan növekvő piacon tevékenykedik a McData. 12,5 millió részvény eladásából a McData 350 millió $-hoz jutott (részvényenként 28$-ral számolva, amely még a legutolsó várt összegnél, 24-26$-nál is magasabb volt). A tőzsdei záráskori árfolyamot figyelembe véve a McData piaci értéke 9,1 milliárd $.

1996 óta idén volt először nyereséges a McData: az első félévben a cég nettó nyeresége 10,8 millió $ volt, a forgalma 103,6 millió $, szemben a tavalyi hasonló időszakban elért 1,9 millió $-os veszteséggel és 34,1 millió $-os forgalommal.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról