Szerző: Bodnár Ádám

2012. április 6. 11:46

Larry Page: nyugalom, nyílt marad az Android!

A Google weboldalán megjelent nyílt levélben Larry Page, a vállalat irányítását egy éve visszavevő társalapító leszögezi, az Android továbbra is nyílt ökoszisztéma marad, a Motorola Mobility felvásárlása után sem kell attól tartani, hogy a többi gyártót ki akarná szorítani a cég.

HIRDETÉS

Amint arról a HWSW is beszámolt, a Google tavaly jelentette be a Motorola Mobility 12,5 milliárd dolláros felvásárlást, és ezzel az Android gyártója az operációs rendszer jogi védelméhez használható szabadalmi portfólió mellet hardvergyártási kompetenciát is szerzett. Sokan elkezdték találgatni, vajon milyen hatással lesz ez az Androidra, kivételezett gyártóvá válik-e a Motorola, hogyan reagálnak majd a hírre az Androidra fogadó cégek: a Samsung, az LG, a HTC, a Sony, a Huawei, a HTC és a többiek.

"Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a nyitottság és több hardvergyártó partner befektetése tette sikeressé az Androidot. Tehát a jövőben is szeretnénk együttműködni mindegyikükkel a kiemelkedő felhasználói élmény érdekében. Az Android egy nyitott ökoszisztémaként épült fel és ezen nem áll szándékunkban változtatni" - írja a levélben Larry Page. Ma már naponta 850 ezer androidos eszközt aktiválnak a felhasználók, 55 gyártó sorakozott fel a platform mögött és világszerte 300 mobilszolgáltató kínálatából lehet őket megvásárolni. "Az Android a partnerkapcsolatok erejének egyik legjobb példája" - vélekedik Page.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A levélből ugyanakkor arra is lehet következtetni, a Google-nek feltett szándéka belépni a hardverpiacra valamilyen módon. "Izgat minket a a lehetőség, hogy az Android hatalmas sikerét és növekedését, valamint a Motorola technológiai innovációinak sorát kihasználva nagyszerű eszközöket készítsük" - áll a levélben, a Google vezére azonban nem részletezi, milyen eszközök kerülhetnek szóba. A Motorola kompetenciái alapján elképzelhető saját okostelefon, saját tablet, vagy akár Google TV platformra épülő set-top box megjelenése is, a Motorola Mobility ugyanis a korábbi Motorola kábeltévés beltéri egységekkel foglalkozó részét is tartalmazza.

Az Android ökoszisztéma nyíltsága melletti pálcatörtés azonban továbbra sem ad választ arra a kérdésre, hogyan fog a Google úgy megjelenni a hardverpiacon, hogy azzal ne sértse meg telefon- és tabletgyártó partnereinek érdekeit és ne konkuráljon velük. Erre szinte biztosan csak a felvásárlás lezárása és az integráció után kapunk választ.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.