Szerző: Bodnár Ádám

2012. április 4. 14:35

Űrhajós, kereskedős, online stratégiai játékot indít a Microsoft

A legjobban kereskedő mesterséges intelligencia programozói Microsoft hardvereket és egy Nokia Lumia 800 okostelefont nyerhetnek.

A legendás Elite játék adta a legfőbb ihletet a Microsoft Magyarországnak az Andromeda Trader nevű űrhajós, kereskedős játék elindításához. A hatalmas karriert befutott, több folytatást megélt programban a játékos csillagrendszerek között kereskedve gyarapíthatta vagyonát és fejleszthette űrhajóját, ugyanez a cél az Andromeda Traderben, azonban itt a mesterséges intelligencia leprogramozásával kell eredményeket elérni.

A Windows Azure platformon futó játék egy 1000x1000 fényév méretű űrben játszódik, ahol a különböző csillagrendszereken eltérő termékek eltérő áron kaphatók. A játékos csak az űrhajó szenzorainak hatósugarában levő csillagokra utazhat 50 fényév/perces sebességgel, de a szenzorok továbbfejleszthetők, mint ahogy gyorsabb haladást lehetővé tevő hajtóművek is beszerezhetők - ezek azonban a raktér kapacitását csökkentik. A Microsoftnál folyamatos izgalmakat ígérnek a több hétig tartó játékba, vagyis érkezni fognak új elemek, amelyek átrendezhetik az erőviszonyokat vagy megváltoztathatják a győzelemhez vezető legjobb stratégiát.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A játékosok feladata olyan mesterséges intelligencia megírása C# nyelven, amely adott idő alatt kereskedéssel a legtöbb pénzt gyűjti - ehhez mindössze egyetlen metódust kell implementálni, a játékhoz szükséges Visual Studio projekt letölthető az Andromeda Trader weboldaláról. A részvételhez a Visual Studio ingyen használható Express verziója és egy három hónapos ingyenes Azure-előfizetés is elegendő, a játékosoknak semmit sem kell megvásárolniuk, semmire sem kell költeniük ahhoz, hogy részt vegyenek az Andromeda Traderben, csupán regisztrálniuk kell a verseny weboldalán, megírni a szoftvert (amely majd az Azure platformon fut) és persze okosan bánni a pénzzel.

Részvételre vonatkozó megkötése nincs a Microsoftnak, lelkes amatőrök és profi fejlesztők egyaránt jelentkezhetnek. Az Andromeda Trader tegnap kezdődött, de még nem késő csatlakozni, hiszen három héten át tart, minden héten a legjobbak Microsoft hardvereket nyernek. A heti fordulók végeztével újragenerálódik a világ és a játékosok elölről kezdhetik a kereskedést, de az addigi eredményeik nem vesznek el. A játék végeztével a legjobb kereskedő nyereménye egy Nokia Lumia 800 okostelefon.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.