Szerző: Bodnár Ádám

2009. december 7. 16:10

Kis- és középvállalatok is bérelhetnek már SAP-t

A HostLogic-kal közösen új licenc- és hoszting konstrukcióban is kínálja kis- és középvállalatok számára kidolgozott vállalatirányítási rendszerét, a Business All-in One-t az SAP.

Az SAP és a HostLogic által kínált konstrukcióban a felhasználóknak nem szükséges a szoftverlicenceket megvásárolnia, kettő, három vagy négy éves szerződés keretében, havi vagy negyedéves díjért cserébe hosztolt szolgáltatásként is használhatják az SAP Business All-in-One integrált megoldást. A csomag tartalmazza a vállalatirányítási megoldást, az iparágspecifikus SAP Best Practice csomagot, az SAP MaxDB adatbázist, és a standard SAP Enterprise Support támogatást. Opcionálisan választható ügyfélkapcsolat-menedzsment (CRM), üzleti intelligencia (BI) és bérszámfejtés modul.

Az ügyfelek igényeiknek megfelelően konfigurálhatják és azonnal használhatják a megoldást, melyet idővel akár hagyományos, helyszíni üzemeltetésre is válthatnak. Utóbbiban nyújt segítséget az SAP honlapján található konfigurátor, mely a teljes bevezetés költségére ad hozzávetőleges árkalkulációt.

\"Régóta várjuk, hogy ez a megoldás Magyarországon is elérhetővé váljon. Hisszük, hogy a kedvező licenckonstrukció azon középvállalatok számára nyújt azonnali megoldást, melyek korlátozott IT, és szűkös anyagi erőforrásokkal rendelkeznek\" - mondta Földi Valéria, az SAP Hungary partnerhálózatért felelős kereskedelmi igazgatója. \"Az SAP-licencek bérleti konstrukcióban történő igénybevétele maximálisan támogatja a vállalatokat likviditásuk megőrzésében és javításában egy nagy összegű beruházás alternatívájaként\" - tette hozzá Molnár Attila, a HostLogic értékesítési igazgatója.

Az utóbbi években Magyarországon is dinamikusan ő azon cégek száma, amelyek átadják SAP-rendszerük üzemeltetését, akár teljesen kiszervezve, akár shared service formájában, megosztva a kompetenciákat. A tavalyi év végén beütött recesszió felgyorsította ezt a folyamatot, ahogy a vállalatok megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni az egyre szűkölő IT-büdzsékből. A HostLogic az SAP egyetlen \"advanced\" fokozatú hosztingpartnere a régióban, a vállalat forgalmának már mintegy 40 százalékát adja az SAP-üzemeltetési tevékenység.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról