Szerző: Bőle György

2000. augusztus 9. 12:27

Compaq a Murányinál

Budapest, 2000. augusztus 7. - 2000. júliusban a Murányi Kereskedőház kiskereskedelmi szerződést kötött a Compaq-al. A Murányi Kereskedőház elsőként a Compaq termékeivel bővíti termék-portfólióját, és ezzel a szórakoztatóelektronikai, valamint háztartási eszközök és gépek mellett megjelentek az első számítástechnikai eszközök is a Murányi kínálatban.

A világon a legtöbb számítógépét gyártó Compaq ezzel a lépéssel a hazai fogyasztói piac felé indult el, minél szélesebb elérhetőséget biztosítva az otthoni felhasználók számára. A magyarországi kiskereskedelemben betöltött szerepe és a hazai piaci részesedése alapján elmondható, hogy a Murányi Kereskedőház a Compaq termékeket a márkához illő környezetben ajánlják a vásárlóknak. A Murányi elsődleges célja a minél nagyobb részesedés elérése a célpiacon, ezért a termékportfolióból eddig hiányzó számítástechnikai termékre egyre nagyobb hangsúlyt fektet.
Nem véletlen, hogy a Murányi éppen a Compaq termékeivel nyit a számítástechnikai piac egyre ígéretesebb világa felé: a kereskedőház eddig is a minőségi választék széleskörű kínálatát tartotta legfontosabb feladatának. A szórakoztató elektronikai és háztartási eszközök legnevesebb gyártói mellett immár a hazai piaci vezetője, a Compaq képviseli az informatikát.

Magyarországon a számítógépgyártók közül a Compaq rendelkezik jelenleg a legnagyobb viszonteladói bázissal, melynek továbbra is feladata a partnerek és cégek kiszolgálása. A Compaq filozófiájának fontos része, hogy csak magasan képzett szakemberek tudják megfelelő színvonalon értékesíteni és támogatni termékeit, így partnereivel szemben komoly minőségi követelményeket támaszt, melynek célja a végfelhasználók legmagasabb szintű igényeinek kielégítése. A külföldön hasonló értékesítési csatorna-szélesítéssel a Compaq Magyarországon tovább kívánja erősíteni a cég piaci helyzetének megfelelő termékellátását és a folyamatosan növekvő Compaq értékesítési volumen bázisának biztosítását. A szerződésnek megfelelően júliustól a Murányi a nagysikerű Compaq Notebook 100 mobilszámítógéppel és a Prosignia 300 asztali számítógéppel indítja el az informatikai termékek értékesítését a monitorok és a palmtopok mellett.

A Compaq termékek Magyarországon igen népszerűek mind a felhasználók, mind a viszonteladók körében. A Compaq ezzel a lépéssel a fogyasztói piac kiszolgálására és márkás termékkel való ellátására törekszik, és ősztől az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában igen sikeres Presario családdal bővíti a kiskereskedelmi kínálatát.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.