Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Tőzsdére ment a BTel

Bodnár Ádám, 2012. május 24. 13:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új szereplővel bővült ma a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságok köre, a Business Telecom (BTel) technikai listázással, a BÉT B-kategóriájába kérte bevezetését. A társaság hosszú távú terveivel összhangban a tőzsdére lépés célja a transzparencia biztosítása és a további növekedési lehetőségek hatékony kihasználása.

A hazai magánszemélyek tulajdonában álló Business Telecom Nyrt. (BTel) tőzsdei bevezetéshez szükséges tájékoztatóját a felügyelet május 18-án hagyta jóvá, amely alapján a társaság kérelmezte részvényei bevezetését. A társaság tőzsdei bevezetését az Equilor Befektetési Zrt. végezte; ennek során a kibocsátó 6,431 millió darab, egyenként 100 forintos névértékű névre szóló törzsrészvénye került a BÉT B-kategóriájába. A vállalat eredetileg úgy tervezte, még februárban megjelenik a tőzsdén.

"A BTel számára mérföldkő a BÉT parkettjére lépés" - mondta Takács Krisztián, a társaság elnök-vezérigazgatója. "A tőzsdei jelenlét számunkra hosszú távú elkötelezettség. A tőzsde által megkívánt transzparencia tovább erősítheti befektetőink bizalmát. A tőzsdei jelenlét pedig stabil hátteret biztosíthat a további tőkepiaci finanszírozáshoz, és jövőbeli bővülési lehetőségeink minél hatékonyabb kihasználásához."  A május 24-től tőzsdén jegyzett szolgáltató közel egy éve lépett a tőkepiaci finanszírozás útjára. A társaság 2011-2012-es kötvényprogramjának előző két szakasza során a BTel kötvényeiből összesen több mint 1 milliárd forint értékben jegyeztek hazai intézményi és egyéni befektetők.

A mindössze néhány tízezer lakossági előfizetővel rendelkező, elsősorban az üzleti szegmensre koncentráló BTel egy 2011 végi hajrával az ügyfelei számát is jelentősen bővítette. A társaság közleménye szerint  mintegy tizenöt önkormányzat és összes intézménye lett a BTel előfizetője, ezzel az ügyfélszám 2010 végéhez képest mintegy duplájára nőtt - pontos számokat a szolgáltató nem közölt.A kecskeméti céget szakmai berkekben a frekvenciatender biztos indulójaként könyvelték el, azonban a társaság végül nem állt rajthoz, inkább a virtuális mobilszolgáltatói modellben (MVNO) látja a siker kulcsát. Hogy melyik inkumbens szolgáltató lesz a BTel partnere ebben, egyelőre nem tudni, mint ahogy a szolgáltatás további részleteiről sem áll rendelkezésre információ.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.