Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Több százezer Xbox 360 tiltólistán

Koi Tamás, 2009. november 13. 09:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Jelentős számú, bizonyos, meg nem erősített források szerint több százezer Xbox 360 játékkonzolt tiltott ki a napokban az Xbox LIVE online rendszerből a Microsoft.

hirdetés

A cég ezúttal is, mint a hasonló, korábbi esetekben, a felhasználási feltételek megszegésével indokolja az akciót, mely kizárólag a feltört, vagyis chipelt Xbox 360 konzolokat érinti - ezek a játékgépek alkalmasak a másolt szoftverek futtatására. Az október végén kezdődött letiltási hullám időzítése nem véletlen, a kedden megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 című akciójáték tarol az eladási toplistákon, így a torrentoldalak toplistáin is (a játékot ugyanakkor Oroszországban forgalomba sem hozhatták az egyik jelenete miatt, ahol ártatlanokat kell mészárolni a moszkvai repülőtéren).

Egyes, hivatalosan meg nem erősített források szerint a Microsoft eddig nagyjából hatszázezer feltört Xbox 360 konzolt tiltott ki az online játékosoknak létrehozott Xbox LIVE szolgáltatásról - ez ilyen rövid idő alatt feltűnően magas szám. Más források ennél is több kitiltott konzolról számolnak be, az InformwationWeek egymilliós nagyságrendről írt szerdán. A Microsoft magyarországi képviseletétől származó információk szerint a hatszázezer "téves szám", ugyanakkor nem árulták el, pontosan hány konzolt érint az akció.

A gyártó felhívja a figyelmet, hogy a bannolás kizárólag a hardvert érinti, azaz a játékos az addig szerzett eredményeit és az összes felhasználói azonosítóját megtarthatja - ha azt átviszi egy új Xbox 360 konzolra. A Microsoft szerint ezzel a megoldással "mindenki jól jár", a játékos azért, mert nem kell újra felépítenie a gamer karrierjét, a gyártó pedig (kimondatlanul) azért, mert eladhat egy újabb konzolt. A cég a Modern Warfare 2 megjelenését egyébként egy új konzollal is megünnepelte, a speciális változat a játékkal együtt 90 ezer forintba kerül.

A hazai képviselet ezzel együtt óvatosságra inti a másodkézből vásárlókat, így aki a Vaterán vagy az eBayen gyanúsan olcsó Xbox 360 konzolt lát, jobb ha óvatos, a bannolt játékgép ugyanis csak offline üzemmódban használható, az Xbox LIVE rendszer elérhetetlen rajta keresztül.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!