Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 9. 12:15

Elkel a Veba Electronics csoport

Több hónap várakozás után bizonyossá vált, hogy az Arrow Electronics, az Avnet és a Schroder Ventures által alkotott konzorcium megállapodott a német E.ON-nal a Veba Electronics csoport megvásárlásáról. A trió készpénzben 2,35 milliárd $-t fizet az E.ON-nak és átvállalja a Veba Electronics csoport adósságait az E.ON-tól.

A csoport, amelynek 1999-es forgalma 5,47 milliárd $ volt három fő része ban: az USA-ban a Wyle Components, a Wyle Systems és az Atlas Services; Európában az EBV Elektronik, a WBC, a Raab Karcher Electronic Systems (RKE) és az Atlas Services; valamint a globális Memec csoport.

Az Arrow fogja megvenni a Wyle Components-et és a Wyle Systems-t, valamint az Atlas Services észak-amerikai részlegét kb. 840 millió $-ért. A három vállalat együttes 1999-es forgalma kb. 2 milliárd $ (mindhárom cég központja Irvine-ban (Kalifornia) van).

A Phoenix (Arizona) központú Avnet fogja megvenni az EBV Elektronik ill. Atlas Logistic Services Europe-ot, valamint a Raab Karcher Electronic Systems. A három cég együttes 1999-es forgalma kb. 1,54 milliárd $ volt.

A London és Frankfurt központú Schroder Ventures fogja megvenni az Thame (Anglia) központú Memec-et, amelynek 1999-es forgalma kb. 1,54 milliárd volt és 2.300 alkalmazottja van 40 országban. A Memec része az Impact Technologies, az Insight Electronics és a Unique Technologies (mindhárom központja San Diego-ban van).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról