Szerző: Koi Tamás

2009. november 10. 12:39

Napokon belül kapható a Nokia N900

A Nokia ma megkezdte a cég első linuxos okosteleofnjának, az N900-nak a szállítását, az első készülékek napokon belül a boltok polcaira kerülhetnek, áll a finn gyártó közleményében.

A Linux-alapú Maemoo 5-öt futtató N900 Az N900 felépítését tekintve hasonlít a jelenlegi csúcsmodellre, az N97-re, a szoftverkörnyezet azonban teljesen másként épül majd fel a gyártó elképzelései szerint. A szeptemberben bemutatott készülék vízválasztó lehet a gyártónál, ez a megoldás ugyanis a Nokia okostelefon-kínálatában elsőként szakít a Symbian operációs rendszerrel.

A 3,5 hüvelykes, 800x480 pixeles felbontású érintőkijelzővel ellátott telefonnal a gyártó szerint a böngészési élmény a PC-khez lesz mérhető, köszönhetően az Adobe Flash-támogatással is rendelkező böngészőnek, melynek alapjait a Mozilla fejleszti. A Nokia N900 nemcsak új operációs rendszert, de új kezelőfelületet is kap majd, mely átláthatóbb és jobban személyre szabható lesz, mint a korábbi készülékeken.

\"\"

A telefon az eredeti terveknek megfelelően, szolgáltatófüggetlenül nettó 500 eurós fogyasztói áron kerül a boltokba Európában, a Közel-Keleten, Oroszországban és Észak-Amerikában a következő napokban. Nem az N900 lesz a Nokia okostelefon-kínálatának idei utolsó nagy durranása, a cég ugyanis várhatóan még idén piacra dobja az N97 kisebb testvérét, az N97 minit, illetve a népszerű QWERTY-billentyűzetes E71 utódját, az E72-t.

A Nokia magyarországi sajtókapcsolatától származó információk szerint az N900 még ebben a hónapban megjelenik Magyarországon is, de egy-két napon belül biztosan nem várható a készülék érkezése. A hazai piacra kerülő N900 típus nem tartalmaz lokalizációt, azaz nem lesz sem magyar nyelvű klaviatúrája, sem magyar nyelvű kezelőfelülete.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.