Szerző: Ady Krisztián

2000. augusztus 8. 22:55

SiS 730S - kicsit bővebben

Atko már írt egy pár sort erről a chipset-ről - pontosabban a vele megjelentetett alaplapokról - nem is olyan régen.
Tegnap azonban a SiS egy Taipei-ben rendezett sajtótájékoztató keretében bemutatta részletesebben is a chipset képességeit, melyek listába foglalva igazán impozánsan mutatnak. Gyakorlatilag mindent megtalálhatunk a chip(set)be integrálva, már csak az alaplapgyártókon múlik, mit is használnak ki belőle.

A SiS új lapkakészlete az AMD Athlon és Duron processzorait támogatja. A chipset-re integráltak egy SiS300-as videovezérlőt, amely 3D-s képességekkel és hardveres DVD-támogatással rendelkezik. Durván egy TNT teljesítményével vetekedik ez a grafikus core, a szükséges memóriát pedig a rendszermemóriából csippenthetjük le számára. A SiS 301-es Video Bridge felhasználásával akár még egy monitorcsatlakozó, vagy TV-kimenet építhető az alaplapra, így akár Dual-képernyős megoldást is elérhetünk. Ha valakinek ez a teljesítmény nem lenne elegendő, a 4x-es AGP-slotot is használhatja. A chipset PC133 SDRAM modulokat képes fogadni, maximálisan 3 bővítőhelyen, 1.5GB méretben.
A merevlemezmeghajtók számára ATA-100-as IDE vezérlő is helyet kapott a chipset-ben, mely külön - dedikált - buszon érheti el a memóriát.
Ez már önmagában is elég szép teljesítmény, de itt még nincs vége: 56k modem (V.90), Fast Ethernet (10/100Mbit), Home PNA teszi teljessé a listát. A SiS 730S-re épített alaplapok USB eszközeinket akár 6 porton képesek fogadni.
Természetesen ha már integrálásról van szó, az AC97-es audio-vezérlő sem maradhatott ki a chiptervezők listájából - egyelőre nem sokat tudhatunk meg róla, csak annyit, hogy 3D pozícionálásra is képes lesz. Azt, hogy mindezt milyen technológiával, az egyelőre jövő titka marad.
A mintadarabok gyártása szeptemberben kezdődik, ára 10.000-es tételben rendelve 42$ lesz darabonként.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.