Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Hajlékony is, színes is a Bridgestone e-papírja

Bányai György, 2009. október 28. 11:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Bridgestone korábban már bejelentette, hogy fejleszti saját e-papír kijelzőjét, mely amellett, hogy színes képet tár elénk, még hajlékony és érintésérzékeny is.

hirdetés

A Bridgestone bemutatta saját e-papírját, melynek forgalmazása 2010-ben kezdődhet meg, először Japánban. Az új kijelző 4096 szín megjelenítésére képes, felülete érintésérzékeny, ráadásul hajlékony is. A panel 0,8 másodperces képfrissítést kínál, emellett a szürkeárnyalatos e-papír kijelzők alacsony fogyasztásával is lépést tud tartani.

A Bridgestone a 13 hüvelykes újdonságot alap számítástechnikai feladatok ellátására, valamint mobiltelefonok adatainak megjelenítésére is képesnek tartja, ráadásul készül a panel 10,7 hüvelykes változata is. A Bridgestone a kijelző alapjait a QR-LPD (Quick Response Liquid Powder Display) technológiára fektette, mely azt is lehetővé teszi, hogy a teljes fehérből a kijelző 0,2 milliszekundum alatt váltson a teljes feketébe, bár erre a most bemutatott termék nem képes.

A termék próbája 2010 tavaszán kezdődhet, akkor a Kansai Urban Banking Corp fogja majd kapcsolattartó hivatalnokok segédrendszereként próbaüzembe állítani. A Bridgestone ezen túl nem adott információt arról, hogy a kijelzőt mikor fogjuk az elektronikus könyvolvasók, vagy egyéb szórakoztatóelektronikai termékek kijelzőjeként viszontlátni, azonban nagy valószínűség szerint ez is megtörténhet még a 2010-es év vége előtt.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.