Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Béna lett a Google Reader lokalizációja

Dojcsák Dániel, 2009. október 27. 12:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Google szolgáltatásai közül immáron az RSS-olvasó Reader is elérhető magyarul, Feedolvasó néven.

hirdetés

A Google Mapsszel ellentétben a fordítási munkálatokon kívül semmilyen hozzáadott értékkel nem bír a Google Reader magyarítása, egyszerűen a kezelőfelület nyelve átállítható magyarra is ma reggel óta. Jogos kritika, ami több blogon is megjelent, hogy a "Feedolvasó" kifejezés nagyon szerencsétlen megfogalmazás, az angol változatban sem stresszelték a felhasználókat azzal, hogy az RSS-szlenggel is meg kelljen ismerkedniük.

A felületen egyébként több más fordítási hiba, pontatlanság, felületesség is található. A Google bizonyára nem kezelte kiemelt fontosságú projektként ezt a lokalizációt, feltételezhetően nagyon kevesen fognak ragaszkodni a magyar menükhöz és gombokhoz azok közül, akik webes RSS-olvasót használnak.

Főleg úgy, hogy a Readerbe a múlt héten bekerült Explore funkció nem elérhető magyar nyelven, így a megszokott módon, aki teljes értékű szolgáltatást szeretne, az a Google fiókját továbbra is amerikai angol nyelvre állítva használja. Ha valaki a Gmail-fiókjának beállításai miatt ma reggel a lokalizált felületen találta magát, az a beállítások, nyelvek menüpont alatt egy pillanat alatt visszatérhet az angol változathoz.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!