Szerző: Bodnár Ádám

2009. október 27. 09:52

Magyarországon is elindult a Microsoft Websitespark program

Magyarországon is elindult a Microsoft Websitespark partnerprogram, amelynek kimondott célja a webfejlesztő cégek felkarolása, valójában azonban egészpályás letámadás a LAMP szoftverrétegződés ellen.

HIRDETÉS

A webes világban a gyakran azért mellőzik a Microsoft termékeit, mert rendelkezésre áll ingyenes alternatíva a Linux, az Apache, a MySQL és a PHP (Perl, Python) képében. A Websitespark keretében a webfejlesztők, webdesignerek három éven át ingyen használhatják a Microsoft szerverszoftvereit (Windows Web Server 2008 R2, SQL Server Web Edition) és fejlesztői eszközeit (Visual Studio, Expression), ezzel a cég egycsapásra ledolgozza a LAMP árelőnyét.

\"A Microsoft a webes szabványok és technológiák megalkotásának egy kulcsszereplője, ugyanakkor ez nem tükröződik kellő mértékben a hazai webes fejlesztőcégek technológiaválasztásában\" - mondta Kollár László, a Microsoft DPE menedzsere. \"A visszajelzés egyértelmű volt, a LAMP ingyen van, a Windows/SQL illetve a Visual Studio pedig nem.\"

A Websitespark azonban jóval több mint ingyen szoftver: a programban résztvevő vállalatok nem csak a Microsoft szervertermékeit és fejlesztői eszközeit használhatják, hanem oktatást, tanácsadást és egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a Microsofttól és program partneri hálózatában szereplő cégektől, illetve üzleti kapcsolatokat is építhetnek. Magyarországon a partneri hálózat tagjai az Arcus Interactive, a Simplesoft, a Carnation Group és az IT Cluster Észak-Alföldi Régió, a hoszting partnerek közé pedig a Proserver, a Central European On Demand (CEOD), az Ewima, a Barico és a Bifi csatlakozott.

A programban olyan vállalkozások vehetnek részt, amelyek legfeljebb tíz főt foglalkoztatnak. Belépési díj nincs, a kilépési díj 100 dollár, amelyet a három év letelte után kell kifizetni, vagy előbb, ha valamilyen ok miatt a cég úgy határoz, kilép a WebsiteSparkból.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 21:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.