Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Magyarországon is elindult a Microsoft Websitespark program

Bodnár Ádám, 2009. október 27. 09:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Magyarországon is elindult a Microsoft Websitespark partnerprogram, amelynek kimondott célja a webfejlesztő cégek felkarolása, valójában azonban egészpályás letámadás a LAMP szoftverrétegződés ellen.

A webes világban a gyakran azért mellőzik a Microsoft termékeit, mert rendelkezésre áll ingyenes alternatíva a Linux, az Apache, a MySQL és a PHP (Perl, Python) képében. A Websitespark keretében a webfejlesztők, webdesignerek három éven át ingyen használhatják a Microsoft szerverszoftvereit (Windows Web Server 2008 R2, SQL Server Web Edition) és fejlesztői eszközeit (Visual Studio, Expression), ezzel a cég egycsapásra ledolgozza a LAMP árelőnyét.

"A Microsoft a webes szabványok és technológiák megalkotásának egy kulcsszereplője, ugyanakkor ez nem tükröződik kellő mértékben a hazai webes fejlesztőcégek technológiaválasztásában" - mondta Kollár László, a Microsoft DPE menedzsere. "A visszajelzés egyértelmű volt, a LAMP ingyen van, a Windows/SQL illetve a Visual Studio pedig nem."

A Websitespark azonban jóval több mint ingyen szoftver: a programban résztvevő vállalatok nem csak a Microsoft szervertermékeit és fejlesztői eszközeit használhatják, hanem oktatást, tanácsadást és egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a Microsofttól és program partneri hálózatában szereplő cégektől, illetve üzleti kapcsolatokat is építhetnek. Magyarországon a partneri hálózat tagjai az Arcus Interactive, a Simplesoft, a Carnation Group és az IT Cluster Észak-Alföldi Régió, a hoszting partnerek közé pedig a Proserver, a Central European On Demand (CEOD), az Ewima, a Barico és a Bifi csatlakozott.

A programban olyan vállalkozások vehetnek részt, amelyek legfeljebb tíz főt foglalkoztatnak. Belépési díj nincs, a kilépési díj 100 dollár, amelyet a három év letelte után kell kifizetni, vagy előbb, ha valamilyen ok miatt a cég úgy határoz, kilép a WebsiteSparkból.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.