Szerző: Koi Tamás

2009. október 26. 14:56

Mindhárom hazai mobilszolgáltatónál igényelhető e-számla

Mostantól mindhárom magyarországi mobilszolgáltatónál lehet igényelni papíralapú helyett elektronikus számlaküldést, ami kényelmesebb a felhasználónak, emellett környezetbarát, és - leginkább a szolgáltató számára - olcsóbb megoldás.

A Vodafone október közepétől indította el ingyenes e-számla szolgáltatását, ezzel immár mindhárom magyarországi mobilszolgáltató havidíjas szolgáltatásra előfizető ügyfelei igényelhetnek papíralapú helyett elektronikus úton kézbesített számlát. A három hazai mobilcégnél a hatóság legutóbbi statisztikái szerint nagyjából 4 millió 937 ezer havi előfizetés van, az előfizetők nagy részéhez havonta többoldalas számla érkezik, az e-számlával tehát jelentős papírmennyiséget lehetne spórolni, emellett kényelmesebb is a használata - mégis az ügyfelek alig több mint egy százaléka igényli ezt a számlázási módot.

A Vodafone e-számla szolgáltatásának indulása előtt a Pannon is bevezette szolgáltatáskínálatába az elektronikus számlaküldést, melyet a PannOnline oldalon keresztül lehet elérni. A két cég megoldása hasonló: az ügyfél a hónap végén nem a postástól, hanem az erre a célra rendszeresített, biztonsági tanúsítványt használó weboldalon keresztül kapja meg számláit, melyeket a klasszikus sárga csekkes megoldást értelemszerűen leszámítva bármilyen eddigi módszerrel (csoportos beszedési megbízás, kiegyenlítés márkaboltban, banki átutalás, ATM stb.) ki lehet egyenlíteni. A Pannon tavaly óta 125 forintos adminisztrációs díjat kér azoktól, akik postai úton, vagy személyesen, az értékesítési pontokon rendezik számláikat - az elektronikus számlával ilyen költségvonzat nem jár.

A Magyar Telekom üzemeltetésében évekkel ezelőtt elindult Távszámla szolgáltatásában régóta kiegyenlíthetők a T-Mobile havi számlái, emellett a T-Home és T-Systems számlákat is kezeli a rendszer. A cég más szolgáltatókkal is együttműködik, így lehetőség van az E-on és Tigáz, valamint hamarosan az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport számláinak a befizetésére. A Távszámlában a szokásos számlarendezési módozatok mellett bankkártyás fizetés is lehetséges, illetve az OTP ügyfelei a cég lakossági online bankszolgáltatásán keresztül is kiegyenlíthetik számláikat.

A szolgáltató számára a számlák nyomtatását és szortírozását/postázását végző Xerox a nyáron jelentette be, hogy csak a Magyar Telekom részére havonta átlagosan 3,5 millió számlát állít ki és postáz az ügyfeleknek. A vállalat csak a Magyar Telekom számára tartja fent egyik nyomtatóüzemét, ahol komoly géppark és harminc alkalmazott végzi a számlák előállítását és szortírozását.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 22:02

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!