Szerző: Bányai György

2009. október 14. 12:43

Bejelentette első multitouch noteszgépét az Acer

Az Acer legújabb noteszgépét olyan érintőképernyővel szereli, melyen többujjas vezérlés is megvalósítható. Az Aspire AS5738PG a Winodws 7 hivatalos bejelentésével egyidőben, október 22-én debütál.

Az Aspire AS5738PG az Acer első olyan noteszgépe, melynek érintőképernyője támogatja a többujjas vezérlést, a 15,6 hüvelykes LED-háttérvilágítású panel emellett 16:9 képaránnyal és 1366x768 képpontos felbontással büszkélkedhet. A gépre előtelepített állapotban már nem a Windows Vista operációs rendszer valamely változata, hanem az október 22-én startoló Windows 7 lesz megtalálható.

A külső méretek lehetővé teszik, hogy a tapipad feletti billentyűzet tartalmazhassa a numerikus billentyűket is. A notesz hajtóműve egy T6600-as Intel Core 2 Duo processzor, mely 2,2 gigahertzen jár és 2 megabájtnyi gyorsítótárral rendelkezik, mellé már alapkiszerelés esetében is 4 gigabájtnyi rendszermemória jár. A megjelenítés egy ATI Radeon HD4570-es videochip feladata lesz, mely fél gigabájtnyi saját memóriát mozgósíthat.

\"\"

A gépházban 320 gigabájt elnyelésére alkalmas 2,5 hüvelykes, SATA-csatolófelülettel ellátott merevlemez és nyolcszoros sebességgel írni képes DVD-meghajtó látja el a háttértárolók feladatait. A 800 dolláros ajánlott fogyasztói áron bemutatkozó Aspire AS5738PG HDMI-kimenettel és négy USB-kapuval is rendelkezik majd, a hanghatásokért pedig Dolby 10 kompatibilis sztereó hangszórópár lesz felelős. A gép hatcellás akkumulátorral érkezik.

Az Acer az október 22-től egy másik noteszgépet, a kisebb Aspire AS1810T-t (ez a modell már járt a szerkesztőségünkben is, tesztje itt olvasható) is szállítja Windows 7-tel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról