Szerző: Koi Tamás

2009. október 12. 14:28

Idén nem kerül piacra itthon a Nokia netbookja

Idén biztosan nem kerül forgalomba Magyarországon a Nokia első netbookja, a figyelemre méltó képességekkel rendelkező, ennek megfelelően a felső árszegmensbe pozicionált Booklet 3G.

A cég szeptember elején, a Nokia World rendezvény ideje alatt árult el részleteket készülő netbookjáról, mely tulajdonképpen egy netbook és egy okostelefon ötvözetének tekinthető, így számos olyan funkciót is építenek majd a készülékbe, melyeket eddig csak a drágább telefonokban lehetett megtalálni. Emellett a szoftverkínálat is tartalmaz majd több olyan elemet, melyek ismerősek lehetnek az E vagy N szériás Nokia mobilok tulajdonosai számára.

A gyártó a tervek szerint nettó 575 eurós listaáron (ez napi árfolyamon átszámítva közel 160 ezer forint - áfa nélkül) kínálja majd a Booklet 3G-t, a Nokia azonban az operátorokkal kialakított kapcsolatait felhasználva, közös marketing- és értékesítési akciókkal így is könnyűszerrel kigolyózhatja versenytársait és a mobilpiac felől behatolva lendületesen terjeszkedhet a netbookok területén.

\"\"

A gyártó külföldi lapértesülések szerint ilyen értékesítési szerződést kötött egyebek mellett a németországi O2 operátorral, melynek kínálatában október 22-től válik elérhetővé a Booklet 3G. A szolgáltatónál új előfizetéssel 249 euróba kerül majd a netbook, melyet két évig további 20 eurós havonkénti törlesztéssel kell fizetni. A géphez kedvezményes forgalomkorlátos díjcsomagot is választhatnak majd az előfizetők 25 eurós havidíjért cserébe.

Itthon egyelőre nem tudni, melyik szolgáltatóval szerződik a Nokia, a cég lapunkhoz eljuttatott álláspontja szerint az értékesítési rendszer jelenleg is kidolgozás alatt áll. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a Nokia Booklet 3G-t idén biztosan nem importálja a gyártó az országba, a honosított Nokia netbookok várhatóan a jövő év első hónapjaiban jelenhetnek meg a boltokban vagy a szolgáltatóknál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról