Szerző: Bányai György

2009. október 12. 11:05

Dögös, e-papíros Western Digital külső HDD-k

A Western Digital frissítette My Book külső merevlemezeit, az Elite sorozat nagyméretű, stílusban a gépházhoz igazodó kijelzővel jelenítheti meg a fontosabb információkat. A tárolók akár 2 terabájtos kapacitással is megvásárolhatóak.

A Western Digital sikeres My Book külső merevlemez-sorozatát egészíti ki most az Elite meghajtókkal, melyek folyamatos biztonsági mentést és hardver-alapú 256 bites titkosítást is kínálnak. A megújult, letisztultabb formaterv egy előlapi kijelzővel is kiegészült, mely a legfontosabb adatokat jelenítheti meg. Ezek között első helyen a meghajtó címkéje áll, mely egy több meghajtóból álló parkon belül teszi lehetővé, hogy az adott tárolóról tudjuk, hogy milyen típusú adatokat tárol, ezáltal könnyedén megkülönböztethetők a képeket, a zenéket, vagy a filmeket tartalmazók egymástól.

Természetesen irodai környezetben a címkék a munkakörnyezethez is igazíthatók. A kijelző a címkéken kívül természetesen jelzi azt is, hogy mennyi adat fér még rá, igaz, erre a korábbi modellek is alkalmasak voltak az azokba épített LED-sorral. Az Elite-sorozat kijelzőiben az a legizgalmasabb, hogy az információkat kikapcsolt állapotban is megtartják, hiszen a panelek e-papír rendszerűek.

\"\"

Az új tárolókban egyébként a gyártó alacsony fogyasztású Caviar Green merevlemezei nyelik el az adatokat, így sokat nem is fogyasztanak, ezeket a meghajtókat a gyárban NTFS-fájlrendszerre formázva építik be. Az USB 2.0 csatlakozóval szerelt burkolatok ezüst és fekete színben jutnak el a boltokba, természetesen a kijelzők is igazodnak a színhez, míg a fekete változaton fehér a felirat, az ezüstnél ez fordított. Az 1, 1,5, valamint a 2 terabájtos meghajtók 170 és 280 dollár között várhatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról