:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 8. 12:08

Microsoft SQL Server 2000: közeledik a megjelenés dátuma

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy már csak egy lépésre van következő generációs adatbázis szoftverének megjelenése: a végleges szoftver kódot belső gyártásra adták át, ez pedig legtöbbször az utolsó lépés azelőtt, hogy a szoftvert a vevők is kézhez kapják. A Windows 2000 operációs rendszer + SQL Server 2000 adatbáziskezelő szoftver az a kombináció, amelytől a Microsoft azt várja, hogy az e-kereskedelmi Web-helyek piacán sikerrel vegyék fel a versenyt a Linux-szal és a Unix-szal.

Jeff Ressler, a Microsoft termékmenedzsere szerint a vevők kb. 4-6 héten belül vehetik meg az SQL Server 2000-t. A program a korábbinál több Web-támogatást, nagyobb biztonságot és továbbfejlesztett üzleti információ elemzést nyújt - ezek révén azt remélik az MS vezetői, hogy jobban tudnak versenyezni az Oracle-lel, az IBM-mel és az Informix-szal.

A termék tagja az MS új Web fejlesztési szoftvercsaládjának, amelyet nemrég ".Net Enterprise Servers"-nek nevezett át a cég. A .Net Enterprise Servers a Microsoft új Internetes szoftver-stratégiájának alapjául szolgál.

A Microsoft szeptember 26-án tartja az SQL Server és a .Net termékek hivatalos piacra dobását, a termékcsalád többi tagja a Commerce Server 2000 (e-kereskedelmi Web-helyek építéséhez szánt program), az Exchange 2000 (üzenet küldési szoftver), a BizTalk Server (XML-alapú szoftver a különféle számítógépes rendszerek összekötésére a Neten keresztül) és az Application Center 2000 (e-kereskedelmi Web-helyek kezeléséhez) lesz. Ressler szerint a Microsoft várakozásai szerint a BizTalk Server kivételével az összes terméket elküldik a belső gyártási folyamatra a piacra dobási időpontig - a BizTalk Server piacra dobása őszre várható a Microsoft szerint.

Az SQL Server 2000-rel kapcsolatban a personal edition, a developer edition, a desktop edition és a enterprise edition egyaránt el lett küldve belső gyártásra - a Windows CE eszközökre kihegyezett mobil verzió piacra küldése őszre várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.