Szerző: Koi Tamás

2009. október 6. 16:54

A tiszteletet parancsoló MID: itt a HTC HD2

A Windows Mobile 6.5 bejelentésével egy időben rántotta le a leplet a HTC csúcskategóriás kínálatának legújabb készülékéről, a HTC HD2-ről. Az újdonság nemcsak a hatalmas kijelzőjével, hanem kimagaslóan gyors processzorával parancsol tiszteletet.

HIRDETÉS

A HTC HD2 - korábbi nevén Leo - a gyártó egyik első, Windows Mobile 6.5-öt használó okostelefonja, egyben az első olyan windowsos készülék a kínálatban, mely a júniusban bemutatott Sense interfészt használja. A különböző funkciókat integráló Sense a HTC szándékai szerint idővel a cég összes okostelefonján megjelenik majd, az első olyan készülék, mely megkapta az interfészt, az android-alapú HTC Hero volt.

A most bejelentett újdonság elődjének nyomdokaiba lépve továbbra is elsősorban a vizuális élményre helyezi a hangsúlyt, a 4,3 hüvelykes, WVGA (800x480 pixeles) felbontású, kapacitív érintőkijelző ebben a szegmensben igazi ritkaságnak számít (a HTC HD2 kijelzőjének akkora a képálója, mint a Sony PSP-é), csakúgy, mint az 1 GHz-en ketyegő Snapdragon processzor.

\"\"

A telefon természetesen HSxPA kommunikációra is képes lesz, valamint Bluetooth-modul is kerül bele, és bár erről egyelőre nem tudni biztosat, a korábbi csúcsmodellekkel egyezően WLAN-vezérlőt és GPS-t is épít a készülékbe a HTC. A telefon tulajdonosa egy 5 megapixeles autofókuszos, LED-vakuval ellátott fényképezőt használhat a fénykép- és videofelvételre, a zenehallgatásra pedig a beépített FM-rádió is használható. A készülékhez egy autós beépítőkitet is forgalomba hoz majd a gyártó, melynek segítségével a navigációs eszközt is kiválthatja a telefon.

A HTC HD2 a gyártó közleménye szerint még ebben a hónapban megjelenik több európai szolgáltató kínálatában. A telefon ára még nem ismert, egyes információk szerint azonban jóval 600 euró fölött alakul majd a végfelhasználói ár. A HD2 hazai megjelenését október végére várja az egyik magyarországi forgalmazó.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 17:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.