Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A tiszteletet parancsoló MID: itt a HTC HD2

Koi Tamás, 2009. október 06. 16:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Windows Mobile 6.5 bejelentésével egy időben rántotta le a leplet a HTC csúcskategóriás kínálatának legújabb készülékéről, a HTC HD2-ről. Az újdonság nemcsak a hatalmas kijelzőjével, hanem kimagaslóan gyors processzorával parancsol tiszteletet.

A HTC HD2 - korábbi nevén Leo - a gyártó egyik első, Windows Mobile 6.5-öt használó okostelefonja, egyben az első olyan windowsos készülék a kínálatban, mely a júniusban bemutatott Sense interfészt használja. A különböző funkciókat integráló Sense a HTC szándékai szerint idővel a cég összes okostelefonján megjelenik majd, az első olyan készülék, mely megkapta az interfészt, az android-alapú HTC Hero volt.

A most bejelentett újdonság elődjének nyomdokaiba lépve továbbra is elsősorban a vizuális élményre helyezi a hangsúlyt, a 4,3 hüvelykes, WVGA (800x480 pixeles) felbontású, kapacitív érintőkijelző ebben a szegmensben igazi ritkaságnak számít (a HTC HD2 kijelzőjének akkora a képálója, mint a Sony PSP-é), csakúgy, mint az 1 GHz-en ketyegő Snapdragon processzor.

A telefon természetesen HSxPA kommunikációra is képes lesz, valamint Bluetooth-modul is kerül bele, és bár erről egyelőre nem tudni biztosat, a korábbi csúcsmodellekkel egyezően WLAN-vezérlőt és GPS-t is épít a készülékbe a HTC. A telefon tulajdonosa egy 5 megapixeles autofókuszos, LED-vakuval ellátott fényképezőt használhat a fénykép- és videofelvételre, a zenehallgatásra pedig a beépített FM-rádió is használható. A készülékhez egy autós beépítőkitet is forgalomba hoz majd a gyártó, melynek segítségével a navigációs eszközt is kiválthatja a telefon.

A HTC HD2 a gyártó közleménye szerint még ebben a hónapban megjelenik több európai szolgáltató kínálatában. A telefon ára még nem ismert, egyes információk szerint azonban jóval 600 euró fölött alakul majd a végfelhasználói ár. A HD2 hazai megjelenését október végére várja az egyik magyarországi forgalmazó.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.