:

Szerző: Bányai György

2009. szeptember 29. 17:16

12 megapixeles a Samsung új mobiltelefonja

Új termékkategória készülődik, a Samsung SCH-W880-ról nehéz azt mondani, hopgy fényképezős telefon, helyette inkább a telefonos fényképezőgépet javasolnánk, igaz, csak akkor, ha a készülék hátoldalát nézzük. De melyik a hátoldala?

A Samsung ma bejelentette új mobiltelefonját és új kompakt fényképezőgépét, melyeket egyetlen készülékházban egyesített. Az SGH-W880 követi a stílus terén a gyártó érintésérzékeny kijelzővel ellátott mobiljait és kompakt kategóriába sorolható fényképezőgépeit is, utóbbiakhoz még az optika körül végigfutó vékony, kék díszcsíkban is hasonlít. A készülék 3,3 hüvelykes AMOLED-kijelzője még a fényképezőgépek között is nagynak számít, a 800x480 képpontos felbontású panel ráadásul érintésérzékeny is, melynek hasznát nem csak a TouchWiz felületen keresztül elérhető telefonfunkcióknál vehetjük, hanem fényképezés közben is, például kijelölhetjük a fókuszált területet.

A fényképezőgép mobiltelefon-része HSDPA-csatolót, WLAN-adaptert és GPS-vevőegységet is tartalmaz, emellett Bluetooth-kapcsolatot is kiépíthetünk vele. A telefon fényképező-része nem ad a képalkotás terén kevesebbet, mint 12 megapixeles felbontást, valamint létező, valós, háromszoros zoomoptikát. Sajnos a közlemény nem ismerteti a képérzékelő típusát, így a készülékben a mobiloknál elterjedt CMOS- és a fényképezőknél általános CCD-szenzor egyaránt lehet. Találgatni ezügyben sajnos mi sem tudunk, az SGH-W880 számára a megfelelő, ám már létező kategóriát sem találtuk még meg.

\"\"

A fényképezőgép a közlemény szerint rendelkezik rázkódásvédelemmel is, ám ennek típusát nem közölte a gyártó, így az is lehet, hogy nincs benne, az elektronikus változatot mi nem tartjuk annak. A beállításokat bízhatjuk intelligens témaválasztóra is, mely a motívumprogramok közül a legmegfelelőbbet választhatja ki. A kompaktmobil videofelvételek terén nem elégszik meg a VGA-felbontással, filmeket akár 1280x720 képpontnyi minőségben is rögzíthet. A beépített 4 gigabájt memóriát 36 gigabájtra is bővíthetjük, ha használjuk a beépített microSD/SDHC-bővítőrést. Ha nem az általunk forgatott filmeket szeretnénk megnézni a nagynak mondható kijelzőn, akkor a mobilt MPEG4, H.263, H.264, DivX, illetve XviD kódolású videókkal is megetethetjük.

A Samsung az SGH-W880 forgalmazását a közeli hónapokban kezdi, először természetesen a koreai piacon jelenhet meg, ahol választható, hogy a GPS-vevő és a WLAN-adapter helyén DMB-mobiltévé adapter legyen. A várható végfelhasználói ár egyelőre nem ismert, a Samsung azt majd csak a forgalmazás megkezdésének közvetlen közelében ismerteti.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.