Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

iPhone-ra és Windowsra is azonnal kézbesíti a leveleket a Gmail

Dojcsák Dániel, 2009. szeptember 24. 12:01
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Google végre továbbfejlesztette a Google Sync szolgáltatását, s így már elméletileg az iPhone és Windows Mobile használók is élvezhetik a push e-mail előnyeit.

hirdetés

Nem kell többé az iPhone, illetve a Windows Mobile platformot választó Gmail-felhasználóknak 15 perces késleltetéssel számolni az e-mailek automatikus letöltésénél, ugyanis a Google Sync mostantól támogatja ezeken a készülékeken is a push e-mail-t, azaz új levél érkezésekor a szerver azonnal kiküldi azt a kliensnek, s nem kell a mobilnak folyamatos kérésekkel bombázni a szervert.

Ha már a mobil készülék folyamatosan online van, akkor ennek érdemes kihasználni az előnyeit, s a ritmusos ismétlődő lekérdezések helyett egyszerűbb a push megoldást választani. Korábban Windows Mobile-on és iPhone-on csak egy külső program segítségével lehetett volna csak ugyanezt megoldani, de immár az Apple készülékek saját belső email/határidőnapló kliensével is működik az állandó szinkronizáció. A Google Syncen keresztüli push e-mail funkcióhoz iPhone OS 3.0  szükséges legalább, illetve ajánlott egy teljes készülékmentést készíteni a beállítás előtt. Utána viszont egyszerűen, három-négy lépésben beállítható. Mindössze követni kell a Google leírását, beírva a felhasználói nevet, jelszót és az Exchange-szerver címét (m.google.com).

Ezt követően kiválasztható, hogy a levelek, kontaktlista és határidőnapló közül melyek legyenek szinkronban tartva. Ha mindent sikerült beállítani, akkor a Gmail webes felületén és az eszköz képernyőjén egy időben jelennek meg majd az új levelek. A részletes leírás és további segítség az m.google.com/sync webcímen található.

Ami az iPhone-on gyerekjáték, az a Windows Mobile platformon kissé bonyolultabb. Elméletileg ott is lehetséges ugyanezen beállítás, de a Google nem specifikálta, hogy mely verziók támogatják, a leírások hiányosak, s egy gyors teszt során egy Windows Mobile 6.1-et futtató telefonon nem is sikerült beállítani a Syncet a Google instrukciói alapján.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!