Szerző: Dojcsák Dániel

2009. szeptember 24. 12:01:00

iPhone-ra és Windowsra is azonnal kézbesíti a leveleket a Gmail

A Google végre továbbfejlesztette a Google Sync szolgáltatását, s így már elméletileg az iPhone és Windows Mobile használók is élvezhetik a push e-mail előnyeit.

Nem kell többé az iPhone, illetve a Windows Mobile platformot választó Gmail-felhasználóknak 15 perces késleltetéssel számolni az e-mailek automatikus letöltésénél, ugyanis a Google Sync mostantól támogatja ezeken a készülékeken is a push e-mail-t, azaz új levél érkezésekor a szerver azonnal kiküldi azt a kliensnek, s nem kell a mobilnak folyamatos kérésekkel bombázni a szervert.

Ha már a mobil készülék folyamatosan online van, akkor ennek érdemes kihasználni az előnyeit, s a ritmusos ismétlődő lekérdezések helyett egyszerűbb a push megoldást választani. Korábban Windows Mobile-on és iPhone-on csak egy külső program segítségével lehetett volna csak ugyanezt megoldani, de immár az Apple készülékek saját belső email/határidőnapló kliensével is működik az állandó szinkronizáció. A Google Syncen keresztüli push e-mail funkcióhoz iPhone OS 3.0  szükséges legalább, illetve ajánlott egy teljes készülékmentést készíteni a beállítás előtt. Utána viszont egyszerűen, három-négy lépésben beállítható. Mindössze követni kell a Google leírását, beírva a felhasználói nevet, jelszót és az Exchange-szerver címét (m.google.com).

Ezt követően kiválasztható, hogy a levelek, kontaktlista és határidőnapló közül melyek legyenek szinkronban tartva. Ha mindent sikerült beállítani, akkor a Gmail webes felületén és az eszköz képernyőjén egy időben jelennek meg majd az új levelek. A részletes leírás és további segítség az m.google.com/sync webcímen található.

Ami az iPhone-on gyerekjáték, az a Windows Mobile platformon kissé bonyolultabb. Elméletileg ott is lehetséges ugyanezen beállítás, de a Google nem specifikálta, hogy mely verziók támogatják, a leírások hiányosak, s egy gyors teszt során egy Windows Mobile 6.1-et futtató telefonon nem is sikerült beállítani a Syncet a Google instrukciói alapján.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 21:09

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.