Szerző: Bizó Dániel

2009. szeptember 18. 17:53

Function 2009 demoscene parti a hétvégén!

A Functiont idén hetedik alakommal rendezik meg, és a szervezők szerint a legnagyobb nemzetközi demoscene party a régióban.

Hasonlóan az elmúlt évekhez idén is több kategóriában mérhetik össze tudásukat a digitális művészek, többek között lesz realtime demo, intro, animáció, grafika, zene, fotó és 4 kilobájtos procedurális grafikai verseny is. A játékfejlesztői versenyt a tavalyi évhez hasonlóan a jatekfejlesztes.hu oldallal közösen rendezik meg a szervezők, a Scene.hu csapata.

A versenyeken kívül grafikai és programozás témájú előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők, a valóságból hiányzó háttérzenét pedig két DJ pótolja egy csatában. A bemutatott művek helyezéséről a helyszínen a közönség fog szavazni. Mindemellett a partyn folyamatosan nagyméretű kivetítőn lesznek láthatóak az elmúlt évek legszínvonalasabb demoscene produkciói, illetve természetesen a direkt a partyra nevezett legújabb alkotások. A grafikai, zenei, demo és intro műveket holnap még le lehet adni a versenybe. Részletes program erre.

A tavalyi PC Demo compo győztese, passing by Still

A party az elmúlt négy évben látogatókat fogadott Belgiumból, Törökországból, Finnországból, Ausztriából és Franciaországból is. A nevezett alkotások színvonalára jellemző, hogy 2005 óta minden Function kitermelt legalább egy olyan munkát, melyet később a nemzetközi Scene.org Awardra felterjesztettek. A Function 2009 a 23. kerületi Táncsics Mihály Művelődési Házban zajlik. További információ a rendezvény honlapján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról