Szerző: Koi Tamás

2009. szeptember 16. 13:18

Tovább hízik a konzolok háttértár-kapacitása

Megkezdődött a felkészülés a karácsonyi szezonra a két nagy nextgen konzolgyártó cég, a Microsoft és a Sony számára. Az év vége felé várhatóan új játékgépek is megjelennek majd az üzletek polcain, melyek a jelenlegi modellekhez képest lényegesen nagyobb tárhellyel rendelkeznek majd.

HIRDETÉS

A Microsoft ma bejelentette, hogy egy speciális, korlátozott példányszámban megjelenő Xbox 360 konzollal készül az ünnepekre: az Activison kiadóval közösen kialakított csomag a Call of Duty: Modern Warfare 2 játékprogrammal érkezik, valamint egyedi, a játék hangulatához igazított festést és plusz egy vezeték nélküli irányítót is kap.

Az új limitált kiadás érdekessége nem kizárólag a külsejében rejlik, a Microsoft korábban más játékprogramok (Halo 3, Resident Evil) hangulatához is hozzáigazította a konzolgép borítását. Ez a kiadás elsősorban a 250 gigabájtos kapacitású merevlemezben különbözik az eddig kapható csomagoktól (a korábbi csúcsmodellnek számító Xbox 360 Elite-be 120 gigabájtos HDD-t építenek a gyárban).

\"\"

Az Xbox 360 konzoloknál a merevlemez kapacitása különleges jelentőséggel bír a tavaly őszi rendszerfrissítés óta. Azóta lehetséges, hogy a konzolhoz megvásárolt játékokat a DVD-ről a játékgép merevlemezére mentsék a felhasználók, így a programok betöltési ideje jelentősen csökkenhet, valamint nem zúg zavaróan a háttérben az Xboxok legendásan hangos optikai egysége.

Az új Xbox 360 csomag november 10-én kerül piacra a tengerentúlon, ahol 400 dollárért kínálják a játékkal egybecsomagolt változatot. A speciális kiadás Magyarországon három nappal később, november 13-án kerül a polcokra, kizárólag az 576Kbyte üzletekben. A limitált kiadás hazai ára 99 ezer forint lesz.

Bár a Sony egyelőre nem erősítette meg hivatalosan, de az új Xbox 360 változat piacra kerülése miatt aligha kétséges, hogy a szeptemberben bemutatott, áttervezett külsejű, 120 gigabájtos merevlemezzel ellátott PlayStation 3-ból is lesz 250 gigabájtos kiadás. Erről a változatról már a konzol szeptemberi megjelenése előtt is pletykáltak - egyesek tudni vélik, hogy a Sony a jövő héten kezdődő Tokyo Game Show alkalmával jelenti be az új modellt, mely mellé a Gran Turismo sorozat ötödik része kerül majd, mint az idei év egyik legnagyobb húzócíme.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 07:49

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.